Blogin tarkoitus

Aina toisinaan elämä on tuntunut hallitsemattomalta kaaokselta. Mielialat ovat heitelleet, ja joskus tuntuu kuin elämästä hukkuisi noin 24 tuntia päivässä kaikkeen turhaan tekemiseen. Organisointia rakastavat ja monesti myös itseään kohtaan vaativat ihmiset aloittavat vaikkapa konmarituksen. Entä kun sisäinen elämä ja elämän rutiinit ovat hukassa?

Bullet Journal on ilmiönä maailmanlaajuinen, ja jokainen voi tehdä omastaan sellaisen kuin tahtoo. Idean keksijä Ryder Carroll otti metodin käyttöön oppimisvaikeuksien tueksi ja helpottamiseksi. Nyt ilmiö on levinnyt maailmalla kulovalkean tavoin ja helpottaa jokaisen bujoilijan elämää tavalla tai toisella. Joillakin on pelkistetty versio pelkkine to do -listoineen ja kuukausinäkymineen, jotkut tekevät omastaan taideteoksen ja jotkut panostavat kunnon fontteihin ja kyniin. Aloitin blogin antaakseni yhden näkökulman BuJon harrastamiselle – kun sairastaa masennusta ja siihen liittyviä muita oireita, sekä ulkoinen että sisäinen elämä on monesti kaaoksessa. Aloitin bujoilun järjestääkseni sisäistä kaaosta sekä tehostamalla  omaa elämänhallintaa, ja tämä blogi on matka paitsi aloittelijasta oman elämän Bujo-mestariksi, myös matka hallittuun, luovaan kaaokseen ja eheämpään mielenterveyteen bujoilun avulla.

Blogitekstien ei ole missään vaiheessa ollut tarkoitus olla vakavan asiallisia, vaan maustan niitä omalla mustalla, itseironisella huumorilla. Samalla periaatteella teen myös BuJoa, mikäli joku sinne merkittävä asia tuntuu poikkeuksellisen raskaalta kantaa ilman huumoria. Mukaan tullut planneriharrastus ja kehittyminen niin bujoilussa, planneroinnissa kuin bloggaamisessa antavat kipinää myös blogin ylläpidolle.

Blogia ei myöskään ole sponsoroinut kukaan muu kuin oma tili ja kukkaro, eli mikään postauksista ei ole yhteistyö- tai markkinointipostaus, vaan esittelen löytöjä ja oivalluksiakin silkasta ilosta.

Tervetuloa matkaan!