BuJo, Elämänhallinta, Nuuna

Pelkistettyä bujoa tarjolla

Muistan ikuisesti sen, kun hurahdin bujoiluun ja halusin kokeilla mitä mielikuvituksellisimpia viikko- ja kuukausiaukeamia. Nykyinen bujo on jotain aivan muuta, mutta palvellee tarkoitustaan siinä missä koristeellisempikin. Tämän tekstin tarkoitus on oikeastaan vain lieventää bujoilun aloituskynnystä. Toki oma kädenjälki on muokkaantunut hieman paremmaksi kuin ensimmäisissä rävellyksissä, muttei se silti ole yhtä hieno kuin monilla muilla. Who cares?

IMG_1013

Viikon 9 aukeama noudattelee suurin piirtein samaa kaavaa kuin aiemmatkin viikkoaukeamat. Sinne saa kätevästi menot ja to do -listat talteen. Lisäksi tein oman hermonjatkeosuuden siltä varalta, että jokin elämän osa-alue alkaisi tökkiä totaalisesti tai saisin tietää sen kirotun yhteiskuntapolitiikan sivuaineen hv-politiikan kurssin menneen penkin alle. Tulos ei ole vielä tullut, joten saan toivoa parasta ja pelätä pahinta so far.

IMG_1008

Maaliskuu on aivan pian täällä! Sen kunniaksi aloitin jo maaliskuunkin tekemällä sitä varten oman kuukausiaukeamansa. Pitäisi varmaan nähdä vaivaa ja kirjoitella myös kaikki tulevat menot ensin tulevaisuuslokiin ja siirrellä sieltä aukeamille sitä mukaa, kuin ne alkavat olla lähempänä. Mihin minä sitten kalenteria tarvitsen? No siihen tietysti, että se kulkee aina mukana. Bujo on enemmänkin harrastusprojekti ja ajatusten organisoija kuitenkin nykyään.

Joka tapauksessa tämän postauksen tarkoitus on lieventää aloituskynnystä näyttämällä, kuinka yksinkertaisilla kikoilla saa ihan kivaa ja oman näköistä jälkeä aikaan. Olen nykyään niin sanottu kamahomostelija enemmänkin muistikirjan ja kynien laadun suhteen. Toisinaan saatan käyttää leimasimia, tarroja ja die cutseja elävöittämään omaa työtä, mutta teen sitä enää todella harvoin. Muistikirjana on siis Nuuna, ja kynä on useimmiten Staedtlerin Pigment Liner 0.05 tai 0.1. Näin on mennyt bujoilu yksinkertaiseksi, mutta se on oma vakiintunut tyyli nykyään.

Millaisia bujoja teillä on? Panostatteko kunnolla, vai onko se vain aivojen ja organisoinnin apuväline siihen, että muistaisi asiat paremmin ja saisi pohdintojaankin hieman kasaan? Minulla bujo on nykyään hyvin vahvasti jälkimmäinen versio.

 

1 thought on “Pelkistettyä bujoa tarjolla”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s