Elämänhallinta, Matkalla maisteriksi, Opiskelu

Opiskelutaito-ohjelmisto vol. 2

Viikonloppu on ihmisen parasta aikaa, jollei se tee vuorotöitä.

Saanen olla tästä eri mieltä? Akateeminen vapaus, opiskelu, työskentely ja vapaa-aika vaativat veronsa, ja tänäkin viikonloppuna heräsin siihen tosiasiaan, ettei minulla ole kerta kaikkiaan aikaa vapaa-ajalle. Opintoaikatauluja katseltuani huomasin minulla olevan yhden HYVIN laajan oppimispäiväkirjan teon edessä, mikäli mielin saada sen valmiiksi määräaikaan mennessä. Deadline on jo tämän kuun puolella, joten kiirettä pitää. Onneksi se kuuluu sivuaineopintoihin, joten rima on hyvin matalalla sen suhteen.

IMG_0951

Lauantai onkin siis mennyt hyvin tehokkaasti vain opiskellen. Olen koettanut myös parantaa opiskelutaitojani listaamalla kursseja, jotka olisi hyvä saada plakkariin tämän lukuvuoden aikana. Tällä hetkellä jopa se 60 opintopistettä tuntuu aika saavuttamattomalta unelmalta (johtuu varmaankin oppimispäiväkirja- ja tenttiinopiskeluhajotuksesta), mutta täytyy koettaa vain ajatella kurssi kerrallaan. Mitä tulee siihen hyvinvointipolitiikan kurssiin, kävin tenttimässä sen tässä männäviikolla ihan ex tempore. Voin sanoa, että se meni päin persettä. Toki sain vastattua kysymyksiin,  mutta toisen kysymyksen kohdalla näin tenttikirjan sivun selkeänä mielessäni, ainut vain, etten yhtään saanut oikeita termejä päähäni…

IMG_0953

En tiedä, pitäisikö minun ahdistua tuosta yllä olevasta listasta, vai pidänkö sitä voitonmerkkien keräilynä. Saan kuitenkin aina rastitettua yhden laatikon, kun kurssi on suoritettu. Tällä hetkellä se toki ahdistaa erityisesti odotellessani sitä hyvinvointipolitiikan hylättyä arvosanaa. Täytyy toivoa, että tentaattori päästää minut edes säälistä läpi. Pakko myöntää, että yhden termin selitin ihan päättelemällä. Onneksi myöhempi googlaus paljasti sen menneen edes melkein oikein.

Summa summarum, kun pohdin edellisessä tekstissäni pahuutta, tämä on taas hyvinkin praktinen kirjoitus. Olen tosin sitä mieltä, että pahuus suorastaan huokuu tämän hetken to do-listasta. Millä ihmeen ilveellä muka suoritan kaiken? Jäänkö kuitenkin ikiopiskelijaksi? Entä jos se tähän mennessä kertynyt 30 opintopistettä jääkin noloksi suoritukseksi tältä lukuvuodelta, enkä pääse edes sosiaalityön käytännön harjoittelun kurssia läpi, vaikka harjoittelun olen jo suorittanut?

Kyllä. Tätä kirjoittaessani olen väsynyt. Hyvin väsynyt. Ei kai ihmekään, kun on tehnyt käytännössä koko lauantain opiskeluun liittyviä juttuja ja käynyt vielä yliopiston kirjastolla tulostamassa artikkeleja, eikä sekään mennyt putkeen. Kaipaisin sitä opiskelutaitoa pikimmiten tänne, tai edes jotakin helpotusta. Kiitän jo etukäteen.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s