Elämänhallinta, Kalenterituunaus, Nuuna, Sekalaista

Liikkuvia osasia ja sekalaisia ajatuksia

Viikonloppu on taas hujahtanut ohi, ja tämän tekstin julkaisuhetkellä olen istumassa juuri alkavan kurssin pitkässä seminaarissa. Kurssin aihe on sosiaalityön etiikka, ja vaikka se kuuluukin vasta aineopintoihin, ajattelen pärjääväni siinä. Miksi? Sen vuoksi, että minulla on vahva tausta edellisten opintojen pohjalta pohtia eettisiä ja moraalisia näkökulmia. Odotan kurssin alkua mielenkiinnolla, vaikka kaikki muutkin deadlinet painavat päälle. Nykyään viikkoni eivät ole todellakaan tyhjää täynnä.

IMG_0910

Edellisessä tekstissä pohdin opiskelutaito-ohjelmiston päivitystä, ja kaipaisin sitä edelleenkin. Silti yritän asennoitua tuleviin tentteihin, seminaareihin, esseiden palautuspäiviin ja kaikkien liikkuvien osasten keskellä rennosti. Olen kuitenkin saavuttanut jotain suurta, nimittäin opiskelupaikan. Sitä kukaan ei voi ottaa minulta pois, kunhan etenen. Opinto-oikeusaika on 7 vuotta, ja sille saa jatkoa hyvästä syystä. Tietenkään en toivo joutuvani tuohon tilanteeseen, vaan päin vastoin jaksavani kaiken kuin nainen.

IMG_0911

Onneksi on kalenteri. Sen avulla voin hyvin hallita kaikkia liikkuvia osasia. Olen edelleen todella tyytyväinen Nuunan hybridiratkaisuun. Saan koristeltua kalenteria kuinka vain haluan, eikä viikkoaukeamien väsäämiseen mene aikaa. Silti minulla on hieman haikea olo siitä, että bujoksi tarkoitetulla Nuunalla ei ole enää muuta funktiota kuin kuukausiaukeamat, enkä tiedä onko niillekään pian enää tarvetta. Sen vuoksi tein Bad Bookista muistiinpanokirjan. Opintobujoa siitä ei saa mitenkään päin, mutta siinä on tarpeeksi sivuja esimerkiksi englanninkielisen opuksen termien suomentamiseen ja muistiinpanojen tekemiseen.

Hyvinvointipolitiikan tenttikin lähestyy, ja tuntuu etten ole saanut mitään aikaan, vaikka oikeasti siihenkin opiskelu on kuitenkin edennyt. Silti SOS-nappula alkaa vilkuttaa punaista tajutessani tenttiin olevan alle viikko aikaa. Onneksi on olemassa kivoja muistilappuja, joihin voi purkaa angstiaan kätevästi. Jostain kumman syystä SOS-post-it:it ovat olleet viime aikoina kovassa käytössä.

IMG_0912

Viikonloppu meni kuitenkin osittain rennoissa merkeissä. Olen jäänyt totaalisesti koukkuun mobiilipeliin nimeltään Plague Inc., jossa on tarkoituksena luoda patogeeni eli taudinaiheuttaja. Tämän taudinaiheuttajan tavoitteena taas on tuhota maailma viimeistä ihmistä myöten. Jostain kumman syystä tämän pelaaminen on erittäin mielenkiintoinen kokemus taustani ja vähän omituinenkin mielenkiinto lääketiedettä kohtaan huomioon ottaen. Hauskaa pelissä on erityisesti patogeenien nimeäminen.

IMG_0853

En ehkä onnistunut saavuttamaan maailman parasta tulosta patogeenillani, mutta mitä enemmän tuota pelaa, sen taitavammaksi siinä kehittyy. Olen myös vahingossa saattanut innostaa muitakin kavereita pelaamaan tuota, mutta aviomiehen innostaminen sen sijaan on kesken.

Kuinka te rentoudutte viikonloppuisin? Entä kuinka te hallitsette arkenne liikkuvia osia?

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s