Elämänhallinta, Matkalla maisteriksi, Opiskelu, Sosiaalityö

Comeback – kaaosta, hallintaa ja kuulumisia

opintosuoritukset

Jos olette miettineet, mitä minulle kuuluu, niin hyvää, kiitos!

Opinnot lähtivät kaikista peloista huolimatta rullaamaan hyvin, ja yliopiston aloittamisen alkuahdistus, informaatioähky ja pelko siitä, että saisin suoritettua vain 2 opintopistettä koko syksynä, osoittautui turhaksi. Yllä oleva kuva varmasti kertoo jo paljon siitä, kuinka opinnot ovat lähteneet sujumaan, ja kuinka paljon olen saanut aikaan. Toki hyväksiluvut edesauttoivat opintopistesaaliin kerryttämistä, mutta ei sekään ole itsestään selvää, että ne olisi saanut anteeksi edellisistä opinnoista. Seuraavaksi koetankin onneani englannin kanssa, wish me luck!

Viimeistä edeltävässä tekstissä kirjoittelin kalenterirauhasta, ja kyseisellä teemalla julkaistiin kirjoittamani blogipostaus myös Kalenterimanian blogissa. Vaikka sähköisellä kalenterilla on puolensa, paperinen on edelleen itselleni paras tapa hahmottaa tehtäviä, tulevia deadlineja ja muuta oleellista. Siitä näkee muun muassa ne päivät, jolloin olisi ihan hyvä itsenäisen opiskelun lisäksi käydä yliopistolla luennoilla. Alla olevassa kuvassa olen tuhannen väsyneenä menossa suorittamaan jotain luentoa. En muista mitä.

img_0449

Opiskelu on kuitenkin ollut hurjan mielenkiintoista. Syksyn aikana pääsimme tavoittelemaan kasvua sosiaalityöntekijöiksi, ja pääaineen opinnoista olenkin saanut lähinnä kiitettäviä tai erinomaisia arvosanoja. Kävin myös suorittamassa opintoihin kuuluvan orientoivan harjoittelun järjestökentällä. Ainoa huono puoli harjoittelussa oli se, että se kesti vain viikon. Olisin voinut jatkaa sitä vaikka neljän viikon ajan, mutta fuksivuonna tahti on tiuha, ja perusopinnot on hyvä saada kasaan ennemmin kuin myöhemmin. Harjoittelufiiliksiä voi kuitenkin käydä lukemassa täältä.

En ole suinkaan unohtanut Bullet Journalia, joskaan sitä ei kai voi enää kutsua muuksi kuin kuukausiaukeama- ja päivän fiilis-journaliksi. Uuden vuoden alun kunniaksi listasin itselleni muutamia tavoitteita kurssien suhteen. Kaaos ja epäjärjestys ovat taattuja, mikäli en pysy kartalla deadlineista – keväälle olisi nimittäin suoritettavana vaatimattomat 40 opintopistettä syksyllä ropisseiden päälle. Saa nähdä, kuinka ämmän käy.

Olen aina ihaillut niitä, jotka saavat kauniin kuukausinäkymän hahmottumaan. Tajusin itsekin jujun: lyijykynällä hahmottelu on hyvä asia, eikä jokaisen viikonpäivän suinkaan tarvitse mahtua yhdelle sivulle. Tällä metodilla ja finelinerilla päälle piirtämällä sain aikaan itseäni miellyttävän kuukausiaukeaman kalenterin rinnalle. Lisäksi pidän hermoja kasassa erinäisillä päiväkirjamaisilla sivuilla. Esimerkiksi tämän päivän kohdalla on silkkaa HV-kamaa. Voitte valita vapaasti, tarkoittaako se hyvinvointipolitiikkaa vai sitä toista versiota.

Tämän lyhyen kuulumispostauksen myötä toivotan kaikille ihanaa alkanutta vuotta. Tulen varmasti kirjoittamaan jatkossa nyt, kun pahin opiskelu-uupumus on selätetty, ja olen päässyt taas oman mieliharrastuksenkin, eli kirjoittamisen makuun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s