Elämänhallinta, Kalenterituunaus, Nuuna

Kalenterirauhan käsikirja harrastajille

Joulu tulla jollottaa, ja sen myötä vuodenvaihde alkaa olla yhä lähempänä. Edellisessä postauksessa käsittelin kalenterikriisiä, ja nyt on vuorossa kalenterirauhan toinen osa. Olette varmasti huomanneet minun kokeilleen yhtä sun toista, ja nyt tuntuu, että se sopivin kombo on löytynyt. Tässä postauksessa käsittelenkin siis ensi vuodelle varattua ihanuutta, Nuunan Milky Way Weekly Diary 2019:ää. Olin haljeta innosta postikuskin toimitettua tämän lähimmälle R-Kioskille, ja melkein revin paketin kalenterin ympäriltä samalla tavoin kuin meidän koiramme repii ja suolestaa kaikki lelut, joissa on vanua sisällä. En sentään käyttänyt hampaita paketin aukaisemiseen.

img_0347

Olen alun alkaenkin kaikkien kokeilujen myötä hurahtanut Nuunan tuotteisiin, ja plannerikokeilujen jälkeen päädyin siis tähän komboon. Bujo (Nuunaa tietysti) tulee täydentämään tätä ihanuutta vallan mainiosti. Parasta tässä kalenterissa on pelkistetty kauneus, joka jättää tilaa pelkistetylle tuunauksellekin. Olen päätynyt koristelemaan omaa bujoa ja kalentereita kalligrafiatyylisellä tekstauksella ja hillityllä tarrojen ja leimasinten käytöllä. Aikaisemmin tuntui siltä, että oli pakko kokeilla ihan kaikkea, mutten ollut juuri mihinkään viikkonäkymään tyytyväinen. Ihminen on joskus päättämätön.

Joka tapauksessa Nuunan Milky Way -kalenteri on kuin juuri minulle tehty. Se on hyvin hillitty ja hallittu ulkonäöltään, ja kelpaisi vallan mainiosti ihan sellaisenaan, mutta se myös antaa tilaa tuunaukselle, jos mieli tekee. Tilaa merkinnöille on runsaasti, ja sivuja voi jakaa myös kahteen osaan viivoittimen avulla: ylös päivän menot ja aikataulut, alas viikon tärkeimmät. Kalenterin alussa on osio uuden vuoden lupauksille, joita ei kuitenkaan pidä. Hauska yksityiskohta! Project planner taas toimii vähän niin kuin bullet journalin trackerina. Olen itse päätynyt merkkaamaan siihen funktionaalisin merkinnöin kunkin päivän eri tekemisiä voidakseni seurata omaa aktiivisuutta ja toimeen tarttumista.

img_0360

Seuraavilla aukeamilla on tilaa päivän aikataululle. Koska näitä aukeamia on vain kaksi, olen päätynyt tekemään toisesta unelmapäivän hahmotelman, ja toinen taas toimii vähän realistisempana systeeminä kaikkien elämän liikkuvien osasten yhteen sovittamiseen. Kuten olen tainnut mainita jo aikaisemmin, elämässä on sellaisia aika paljon. Esimerkiksi tänään on kaksi menoa, joista toinen on aika iso operaatio: koiramme lähtee eläinlääkäriin hammashuoltoon ja kynsien leikkuuseen. Koska tämä vaatii rauhoituksen, iso osa päivästä mennee tokkuraisen koiran vahtimiseen. (Viimeksi rauhoituksen jälkeen hän myös mökötti meille kokonaisen viikon ajan…)

img_0408

Viikkoaukeamat ovat myös todella kätevät. Olen vähän tehnyt hahmotelmia tammikuun ensimmäisen viikon osalta nähdäkseni, millainen viikkoaukeama toimii juuri minulle parhaiten. Tätä kalenteria en halua koristella överitarroilla, vaan se toimii muistutuksena tärkeistä menoista, opiskeluasioista, työjutuista ja muutenkin hahmottamaan oman elämän realiteetteja, kuten sitä, ehdinkö todella opiskella tenttiin juuri sillä hetkellä, vai olisiko sitä parempi siirtää.

img_0375

Ensimmäiselle viikolle olen siis tehnyt tärkeiden asioiden lisäksi uni- ja mielialaseurannat, saapa nähdä pidänkö ne kuitenkin bullet journalissa… onneksi nämä kehittyvät sitä mukaa, kun ovat käytössä. Uskoisin siis näiden kahden systeemin avulla saavuttaneeni kalenterirauhan, ja niinpä myös lahjoitin Carpe Diemin Floral Dot A5 -plannerin eteenpäin sellaiselle henkilölle, jolla ei oikeasti ole varaa kalenteriharrastukseen. En halua kehua itseäni hyväksi ihmiseksi, vaan tämä oli ihan käytännöllinen syy: miksi pitää itsellään jotain, mitä ei kuitenkaan käytä?

Entä mitä tämä harrastus on sitten antanut, kun on kestänyt noin vuoden ajan? Olen ainakin löytänyt oman luovan puoleni jälleen. Joskus harrastin paljon kirjoittamista ja piirsinkin. Enää en osaa piirtää, mutta tämä harrastus on antanut paljon sikälikin, että olen päässyt tekstaamaan ja iloitsemaan onnistuneista viikkonäkymistä, pohtimaan konkreettisesti tavoitteitani ja samalla antanut tilaa perinteiselle tavalle rakentaa omaa elämää. Somen käyttökin on vähentynyt jonkin verran tämän myötä. Lisäksi olen tutustunut eri harrastusryhmissä mahtaviin ihmisiin ja iloinnut muiden luovista ratkaisuista.

Entä mitä tämä harrastus on sitten antanut, kun on kestänyt noin vuoden ajan? Olen ainakin löytänyt oman luovan puoleni jälleen.

Varsinkin harmaan marraskuun keskellä on ihanaa uppoutua harrastukseen, jonka vuoksi ei tarvitse lähteä kaatosateeseen tarpomaan. Kahvimuki, villasukat, kynät, muistikirja, sapluunat ja mitä ikinä tarvitsenkaan, riittävät ja ovat kätevästi käden ulottuvilla. Toisaalta pitäisi kyllä alkaa harrastaa ihan oikeasti sitä liikuntaa, sillä mahamakkarani muistuttelevat olemassaolostaan… mutta kertokaa vaihteeksi te, mitä tämä harrastus on tuonut teidän elämäänne? Onko kaaos rauhoittunut, entä onko kalenterirauha löytynyt?

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s