BuJo, Elämänhallinta, Mielenterveys, Nuuna, Opiskelu, Se Hämeenpuiston Vihkokauppa

Nimeni on Kriisi, Kalenterikriisi

Hupsista. Viimeisimmästä päivityksestä on vierähtänyt jonkin aikaa. Olisihan se pitänyt arvata, ettei se jaksaminen riitä sekä töihin, opiskeluun että vielä muiden harrastusten ylläpitoon. Lisäksi Suomen synkin vuodenaika on täällä, ja sekin on omiaan vetämään mieltä maahan ihan perusterveilläkin ihmisillä, saati sitten sellaisilla, joilla on ollut haasteita mielenterveyden kanssa tasapainoilussa. Mitä sanottavaa minulla sitten olisi? Paljonkin. Mielen päällä olisi ihan älyttömästi kirjoitettavaa, mutta tuntuu kuin mikään niistä teksteistä ei olisi sopiva tähän blogiin, joka on varattu rauhoittumiselle, kaaoksenhallinnalle ja hitaammalle elämälle. Jokainen ajatus ja idea tuntuu liittyvän todella kiinteästi opiskelun ja tulevan ammatin kentälle, eikä se toisaalta ole lainkaan huiono asia. Näiden pohdintojen, opiskeluhommien ja muun elämän myötä tämä blogi vain on jäänyt tauolle.

En oikeastaan edes tiedä, onko blogitauko ollut huono asia. En ole jaksanut uhrata ajatustakaan tälle, ja tällä hetkellä tätä kirjoittaessani – myöhään sunnuntai-iltana siis – huomaan ajatusten taas tulevan jostakin bujoiluun, hitaampaan elämään ja mielenterveyteen liittyen. Se kai liittyy siihen, että olen käyttänyt koko sunnuntain tenttiin opiskelun sijaan (hyi minua) bujoiluun ja muutenkin rakkaan harrastuksen parissa viettämiseen. Tämä harrastus on todellakin siitä hyvä, että se ei karkaa minnekään, eikä toisaalta syyllistä, jos niin sanotusti harjoitukset ovat jääneet välistä.

En oikeastaan edes tiedä, onko blogitauko ollut huono asia.

Tällä hetkellä työn alla on vaikka mitä.

Olemme päässeet ryhmätöiden makuun, olen saanut kirjoiteltua esseitä ja oppimispäiväkirjaa, päntännyt rakenteellista ja vaikuttavaa sosiaalityötä, perehtynyt yhteiskuntapolitiikkaan, aloitellut sosiaalityön teoreettisia perusteita, napannut itselleni harjoittelupaikan tammikuuksi, pari tenttiä on tulossa (muun muassa tieteenfilosofiaa)… joten onhan tässä vaikka mitä. Lisäksi päänvaivaa on tuottanut omat kokeilut plannerien, TN:n, kalenterien ja kaiken kanssa. Nythän olen ihastunut kerta kaikkiaan Nuunan ikiomaan ensi vuoden kalenteriin, jonka sainkin hyppysiini tässä päivänä eräänä. Rakastan kuitenkin myös bujoilua, ja pohdin myös mitä tehdä kokeiluplannereilla.

Nyt on selvää, että TN tulee olemaan luonnoskirja, jota käytän lähinnä päiväkirjoihin, luovaan kirjoittamiseen, Sandyn tehtäväkirjoihin ja mitä nyt ikinä keksin. Koska ihastuin ikihyviksi Milky Wayn vuoden 2019 kalenteriin ja Not White alkoi tuntua liian synkältä, päädyin ottamaan käyttöön loppuvuodeksi uuden Nuunan, jonka sain käsiini aikoja sitten. Se palvelee tämän vuoden loppuun Bujona, jonka jälkeen se pääsee kalenterin lisäosaksi listoja, brain dumpia, trackereita ja muita varten.

Nuunan laatu ei koskaan petä. Not White oli vallan laadukas pakkaus, mutta aivan liian synkkä melankoliaan taipuvalle mielelleni. Lisäksi ikävöin pistesivuja, ja oli aivan ihanaa alkaa tehdä näkymiä tutuille, pinnoittamattomille, lähes ghostaamattomille sivuille. Yksinkertaisesta hyvä tulee. Koska en koe hyvänä alkaa käsitellä Nuunan toista ihanuutta samassa postauksessa, jääköön se seuraavaan kertaan.

Olisikohan se kalenterikriisi ja loputtomalta tuntuva oman jutun ja kombon yhdistelmän etsiminen vihdoinkin tässä? Sepä jää nähtäväksi.

Millaisia kalenterikriisejä teillä on ollut, vai oletteko pysyneet uskollisesti yhdessä ja samassa? Kuinka olette ratkaisseet ongelmanne, mikäli niitä on ilmaantunut? Entä mitä olette oppineet prosessissa (joka ei näemmä koskaan lopu)?

Huomasinpa muuten tämän postauksen olevan sadas laatuaan! Olen pohtinut Vihkokaupan Sandyn kanssa jotain kivaa teidän yllättämiseksenne, mutta se ansaitsee oman postauksensa sekä insta- että naamakirjatileille, joten pysykääpä sen suhteen kuulolla.

3 thoughts on “Nimeni on Kriisi, Kalenterikriisi”

  1. Kriiseilen tuon halppisbujon kanssa ja haaveilen samasta Nuunasta. Tai itseasiassa kombosta pikkuNuuna+tuo kalenteri 😍 Mutta lottovoittoa odotellessa 😉🤣

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s