Arkiaikuistelu, Bloggaus, Elämänhallinta, Luovuus, Unelmointi

Unelmia arkeen

Dream-2

Unelmat antavat voimaa jaksaa arkea, ja joskus ne toteutuvatkin. Jokainen meistä on varmasti unelmoinut sekä saavuttamattomista asioista, että sellaisista, jotka ovat myöhemmin toteutuneet. Näin pääsykoetulosten odottelun alla olen alkanut pohtia omia unelmia ja sitä, mihin ne voivat minua viedä, kunhan vain jaksan tehdä työtä niiden eteen. Oikeastaan voisin sanoa, että yksi toteutuneista unelmistani on tämä blogi ja “asiantuntijuus” bujoilussa ja planneroinnissa. Tokikaan en ole se huippukirjailija, jollaiseksi tulemisesta haaveilin vielä lukion alussakin. Mietin myös, kuinka muut toteuttavat unelmiaan, ja mistä ne kumpuavat? Kuinka kuvituskuvan todellisuus ja unelma kohtaavat?

Kirjoitin kevät-talvella postauksen Vihkokaupalla käymisestäni, ja se on yksi toteutunut unelma, jota olen saanut todistaa. Juhannuksen aikoihin olen saanut myös olla oikolukemassa yhden ihanan naisen eilen toteutunutta unelmaa. Verkkokauppa Tihluuna avasi ovensa maanantaina 25.6., ja pidän peukkuja tämän pienyrityksen menestykselle. Ystäväni on erittäin lahjakas taiteellisesti, ja toki hän on myös nähnyt paljon vaivaa tämän taidon kehittämisessä. Siksipä voin vain nostaa virtuaalisen onnittelumaljan ja kehottaa samalla jokaista kurkkaamaan, mitä kaikkea ihanaa Tihluuna tarjoaakaan! Jos minulla olisi lapsia, ostaisin lastenhuoneeseen jotain suloista pupujussia, tai ihan vain nimitaulun. Ja miksei omalle rakkaalle lemmikille voisi tilata syntymätaulua?

Omat unelmani ovat heitelleet laidasta laitaan, mutta mitä vanhemmaksi (ja viisaammaksi, ehehe) tulen, sen jäsentyneemmiksi unelmani ovat muuttuneet. Haluan kirjoittaa, haluan tehdä tästä ammatin itselleni. Miksen voisi aivan hyvin opiskella itselleni maisterintutkintoa ja keskittyä kirjoittamaan asioista, jotka ovat sydäntä lähellä? Omakohtaisten kokemusten, aiemmista opinnoista hankitun tieto-taidon ja pohjalla olevien lahjojen pohjalta mahdollisuudet ovat oikeastaan rajattomat. Tällä hetkellä totta kai odotan saavani tiedon pääsykoetuloksista. Oma opintopolku -palvelu on ahkerassa käytössä, ja mietin mikseivät tulokset voi jo tulla. Joka tapauksessa haaveilen omasta yrityksestä, joka keskittyisi hyvinvoinnin edistämiseen erilaisten toiminnallisten harjotteiden pohjalta.

Bujoilu ja plannerointi ovat vain yksi tapa jäsentää omaa hyvinvointia ja sen seuraamista. Toinen hyväksi havaittu tapa on tunnustella omaa vointia heti aamusta: mikä mieliala, mitä haluan tältä päivältä…? Aina ei ole pakko jaksaa, mutta erityisesti näin mielenterveyskuntoutujana ja oman hyvinvoinnin asiantuntijana pidän tärkeänä itsereflektointia. Mennäkö vanhoihin käyttäytymismalleihin, vai toimiako jollain aivan uudella tavalla? Näistä aiheista haluan ja aionkin kirjoittaa lisää. Myös muiden unelmien toteutuminen on voimaannuttavaa. Miksei rakkaasta harrastuksesta voisi aivan hyvin tehdä unelmiensa työtä? Ei työhön tarvitse leipääntyä ja kyllästyä.

Näiden sekavien ajatusten myötä tämä lomalainen jatkaa auringosta ja lepäämisestä nautiskelua, sekä totta kai myös Opintopolun jatkuvaa päivittämistä… wish me luck!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s