Bloggaus, Elämänhallinta, Luovuus, Uudistuminen

Uudistuminen: mitä minä TODELLA haluan?

dav

Blogiväsymys, elämän kiireet, naimisiinmeno, työt, muutto, pääsykoeluvut… olen löytänyt parin viimeisen kuukauden aikana tuhannesti tekosyitä sille, miksen ole jaksanut blogata. Mitä kauemmin olen lykännyt tekstieditorin avaamista, sen vaikeammalta paluu bloggaamisen pariin on tuntunut. Syyt blogitauolle ovat olleet osin relevantteja, mutta samalla tauon aikana aloin miettiä, mitä todella haluan jatkossa tältä blogilta. Lempivihkokauppiaani aloittama blogi antoi minulle sysäyksen pohdintaan mahdollisesta uudistumisesta. Miksi blogata väkisin aina harrastuksesta erityisesti, jos siihenkin on hetkellisesti kyllästynyt?

Olen joskus aikaisemmin käsitellyt blogissa ajatusta bujoilusta prosessina, siitä kuinka se hakee muotoaan, ja lopulta kehittyy juuri omia tarpeita vastaavaksi. Näin on käynyt myös minulle. Samalla olen oivaltanut myös blogin olevan sellainen. Se kulkee käsi kädessä elämän kanssa, ja kun aikaisempi teema tai ajatus kirjoittamisesta eivät tunnu enää omilta, on aika uudistua. Hahmottelin siis ajatuksia blogin jatkolle sen pohjalta, millainen elämäntilanteeni on nyt. Samalla on aika myös opetella enemmän itsemyötätuntoa ja sitä, ettei bloggaaminen ole pakollista jollei mitään sanottavaa ole. Joskus ajatuksia pyörii päässä enemmän, joskus vähemmän. On ihan ok pitää taukoa juuri niin pitkään kuin siltä tuntuu.

Minä ja blogi uudistumme siis käsi kädessä. Matka jatkuu koko ajan, ja toivon olevani edelleen inspiraatioksi ja ajatusten herättäjäksi muillekin. Haluan jakaa kokemuksia ja ajatuksia niin mielenterveyden hallinnasta, keinoista ylläpitää sitä, keinoista lempeyteen itseä kohtaan, ja totta kai myös ihan arkisia asioita. Tällä hetkellä on menossa loppukiri pääsykoeopintojen suhteen. Koen opiskelleeni aivan liian vähän, mutta tässä elämäntilanteessa sekin on ihan okei! Olen tehnyt ja teen vielä viikon ajan parhaani, sitten katsotaan mihin se on riittänyt. Plan B on kuitenkin olemassa, mikäli yliopiston ovet eivät aukea syksyksi. Aina on uusi kevät, uusi mahdollisuus ja toivottavasti myös vielä parempi henkinen vointi. Viime syksy ja tämä kevät ovat olleet monien muutosten aikaa, matkaa itseeni ja balanssin hakua työelämän ja vapaa-ajan välille. Muutto ja naimisiinmeno positiivisina muutoksina ovat stressaavia, ja silloin pitää antaa itselleen lupa levätä.

dav

Hallittu Kaaos jatkuu koko ajan uudistuen, ja pääsykokeiden jälkeen aikaa jää varmasti enemmän myös muulle elämälle töiden ohessa. Kirjoitan kun siltä tuntuu, mutta olisi hienoa jos te, lukijat, kertoisitte minulle, mitä tältä blogilta toivotte. Haluan haastaa teitä dialogiseen bloggaukseen ja vastavuoroiseen kommunikaatioon. Mikä tässä blogissa on parasta? Mihin voisin jatkossa keskittyä? Voisimmeko olla yhteisellä matkalla kohti hallitumpaa kaaosta ja lempeämpää otetta itseemme?

1 thought on “Uudistuminen: mitä minä TODELLA haluan?”

  1. En valitettavasti osaa vastata yhteenkään kysymykseesi, mutta sellaista tuli mieleen, että kun yrittää liian tiukasti pysytellä yhdessä asiassa blogatessa, se voi alkaa maistua puulle aika nopeasti. Hyvin harva asia maailmassa on sellainen, että siitä jaksaa loputtomiin kirjoittaa. Olen kirjoittanut noin 12 vuotta blogia lähestulkoon päivittäin, tietysti tässäkin on ups&downs ihan kuin missä tahansa asiassa, mutta en ole varmaan mitään muuta elämässäni tehnyt näin sinnikkäästi. Tai ei se sinnikkyyttä ole, vaan ihan vain kirjoittamista kirjoittamisen ilosta. Olen rönsyillyt laidasta laitaan, milloin mistäkin innostuen, mutta en ole koskaan jaksanut ajatellakaan keskittymistä yhteen asiaan. Tosin blogini (mikään niistä) ei koskaan ole ollut “asiablogi” enkä ole kirjoittanut sitä palvellakseni ketään muita. Se on ollut minun ja minulle – ja on olemassa lukijoita, jotka ovat seuranneet mukana koko lailla alusta saakka.

    Keskity siis siihen, mikä on itsellesi tärkeää ja innostavaa! Sillä tavalla syntyy kiinnostavinta tekstiä, eikä kirjoittaminen ole pakkopullaa.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s