BuJo, Planneri, Se Hämeenpuiston Vihkokauppa, Välineet, Yrittäjyys

Toteunutta unelmaa todistamassa, osa 1

Tässä tekstissä esiintyvät kuvat on ottanut avomieheni, ellei toisin mainittu, eikä niitä saa kopioida tai jakaa ilman lupaa.

Olen onnekas helmikuun lapsi, joskaan en ole viime vuosina oikein juhlinut syntymäpäiviäni. Tällä kertaa olin ollut jotenkin todella väsynyt arkeen ja siihen, että kaikki tuntui harmaalta massalta, joten päätimme yksissä tuumin lähteä helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Tampereelle. Täällä suuntanani oli mikäs muu kuin Vihkokauppa. Nykyisessä Suomen työllisyystilanteessa on melkeinpä lottovoitto, kun saa oman yrityksen pyörimään ja jopa kannattamaan. Tästä syystä olen itsekin päätynyt kannattamaan suomalaisia pienyrityksiä. Vihkokauppa oli ensimmäinen paikka, josta aloin bujoilu- ja planneritarvikkeitani tilata. Palvelun laatu netitse ylitti kaikki odotukset, ja Sandy Talarmon Korttipiiri on antanut paljon itsetutkistelun ja ajattelemisen aihetta. Näinpä istahdimme junaan avomiehen kanssa suuntanamme Tampere. Matka oli pitkä, mutta kaikki oli sen arvoista.

Vihkokauppa sijaitsee aivan keskustan tuntumassa Hämeenpuistossa, ja jo sisään astuessani kiinnitin huomioni liiketilan valoisuuteen. Paitsi vihkoja, myynnissä oli myös ihania mukeja, lasinalusia, penaaleja ja kaikkea muuta pientä, mitä ihminen voisi kaivata. Ostin itsekin “Nope”-mukin, mutta myös alla olevan mukin teksti sopisi minulle kuin nenä päähän. “Älä puhu minulle, ellen ole saanut aamukahvia.” Vieressä näkyvä yksisarvismuki oli vähällä lähteä matkaan, mutta valitsin kuitenkin erityisen hyvin maanantaiaamuihin soveltuvan aikaisemmin mainitun mukin.

received_16855678748379581513011686.jpeg

Lapsena rakastin kauppojen leluosastoja. Katselin haikeudella barbieita, jotka olisin halunnut, mutten saanut.  Vihkokaupassa käynti oli kuin vierailu karkkikaupassa, nimittäin paperitarvikkeiden, muistikirjojen, plannereiden, tarrojen ja vaikka minkälaisen bujoiluun ja plannerointiin sopivien juttujen karkkikaupassa. Kiertelin onnellisena ympäri kauppaa ihastellen tarjontaa. Mikään, siis mikään ei ole parempaa kuin kosketella ja katsella muistikirjoja, erityisesti Nuunia, sen sijaan että niitä katselisi verkkokaupassa. Vaikka myymälätila oli kohtalaisen pieni, sitä ei huomannut valoisuutta ja tilan tuntua tuovan sisustuksen ansiosta.

Mikään, siis mikään ei ole parempaa kuin kosketella ja katsella muistikirjoja, erityisesti Nuunia, sen sijaan että niitä katselisi verkkokaupassa.

received_16855679615046162098373270.jpeg

Yllä olevassa kuvassa reissusta rähjääntynyt, mutta silti onnellinen minä katselen tarjontaa. Taka-alalla on hyllyllinen I-HA-NI-A Nuunia, joista parikin lähti mukaan. Erityisesti kuvassa oikealla ylimmällä hyllyllä oleva muistikirja on houkutellut jo pidemmän aikaa, ja pitihän se mukaan napata. Rakastan Douglas Adamsin Linnunrata-“trilogiaa”, joten kansiteksti sopi filosofiaani paremmin kuin hyvin. 42 always and forever! No, eipä jäänyt tuo Nuuna ainoaksi ostokseksi. Kassalla hymy olisi voinut hyytyä, mutta en toisaalta kanna huonoa omatuntoa ostoksistani – ne kun olivat syntymäpäivälahja minulta minulle. Rahanmenosta huolimatta, tai ehkä juuri sen vuoksi, asiakaspalvelutilanne kassalla oli iloinen.

received_1685567758171303733339531.jpeg

Vaikka reissaaminen rasittaa aina jonkin verran, olen tyytyväinen pikku reissuumme. Vihkokaupalla käynti oli unelmissani jonkin aikaa, eikä muutenkaan tee pahaa irtautua edes pieneksi hetkeksi tutuista ympyröistä ja suunnata nokkansa kohti suurempaa kaupunkia. Kyllä, meidän asuinkaupunkiimme verrattuna Tampere tuntuu ihan metropolilta.

Suosittelen Vihkokaupassa asiointia joko verkossa tai livenä jokaiselle paperitavaran rakastajalle, sillä palvelu on erinomaista, tilat viihtyisät, ja valikoimaa riittää. Lisäksi mielestäni on tärkeää tukea suomalaisia pien- ja yksinyrittäjiä, sillä juuri he voivat luoda työllään hyvässä lykyssä jopa uusia työpaikkoja. Yrittäminen ei ole helppoa, se vaatii paljon ja joskus kaiken, joten nostan hattua Sandylle ja muille naisyrittäjille näin naistenpäivän kunniaksi. Nykyisessä työllisyys- ja taloustilanteessa vaatii rohkeutta lähteä toteuttamaan unelmiaan omasta yrityksestä. Mikään ei ole varmempaa kuin epävarmuus, joten senkin vuoksi oli hienoa olla livenä todistamassa yhden yksinyrittäjän unelmien konkreettista toteutumista. On aina ilahduttavaa, kun visiot ja unelmat muuttuvat todeksi ja vähitellen alkavat kantaa hedelmää (ja kartuttaa tiliä).

Mikään ei ole varmempaa kuin epävarmuus, joten senkin vuoksi oli hienoa olla livenä todistamassa yhden yksinyrittäjän unelmien konkreettista toteutumista.

Yllä olevissa kuvissa näkyy, että kyllähän tuota osteltua tuli. Oli hienoa päästä jälleen kerran tukemaan yksityisyrittäjää. Nämä kuvat ovat ihan itse kännykän kameralla ottamiani.

Olen viime aikoina tutustunut myös muihin suomalaisiin pienyrittäjiin, jotka pyörittävät vastaavanlaisia liikkeitä kuin Vihkokauppa. Erityisesti Chic Company on tullut tutuksi viime aikoina, ja uskonkin jatkossa ostosteni jakautuvan tasaisesti Vihkokaupan ja CC:n kesken. Kummankin verkkosivuilla viehättävät kaunis grafiikka, ja on hienoa, kun tarjonta on osin samaa, mutta kuitenkin valikoimista löytyy myös jotain erilaista. Nyt odotankin innolla myös maaliskuun Chic Boxia. Muun muassa näiden kahden yrityksen, ja monen muunkin yrittäjän tarinoita lukiessani ja katsellessani omaankin mieleen on alkanut hiipiä salamyhkäisesti idea oman yrityksen perustamisesta, mutta millaisen? Ja olisiko minusta siihen?

Muun muassa näiden kahden yrityksen, ja monen muunkin yrittäjän tarinoita lukiessani ja katsellessani omaankin mieleen on alkanut hiipiä salamyhkäisesti idea oman yrityksen perustamisesta, mutta millaisen? Ja olisiko minusta siihen?

Uskaltaisitko sinä perustaa yrityksen? Jos perustaisit, millainen se olisi? Visioitko mieluummin yksin, vai pitäisitkö aivoriihen ja ottaisit liikekumppanin? Minä haluaisin olla yksinyrittäjä, mutten vielä edes tiedä mitä alkaisin yrittää. Tällä hetkellä kun yrittämiseni rajoittuu siihen, että pääsen aamuisin sängystä ylös, saan hoidettua työt ja siihen päälle vielä kotihommia. 😀

Seuraavassa tekstissä pohdiskelenkin taas jotain muuta, mahdollisesti planneria ja sen tuunausta.

3 thoughts on “Toteunutta unelmaa todistamassa, osa 1”

  1. Ostaminen on tosiaan mukavampaa, kun saa samalla tukea pientä ja hyvää yritystä. Vihkokauppa vaikuttaa todella mukavalta ja sympaattiselta kaupalta, ja varmasti vielä ihanampaa päästä paikan päälle valikoiman tuotteita 🙂
    Kiva ajatus myös oman yrityksen perustamisesta. Itse en ole koskaan sellaisesta haaveillut, eikä minusta olisi siihen, mutta ihailen muiden rohkeutta ja intoa yrityksen perustamisessa ja ylläpidossa.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s