BuJo, BuJo-mokat, Carpe Diem, Kalenterituunaus

Kaaokseton helmikuu, bongaa moka!

img_20180128_1756221427622283.jpg

Niin ne vuodet vierähtää
ja korkki kierähtää

-Turmion Kätilöt: Rukoukset rattoisat (Perstechnique, 2011)

Täällä vierähtävät vain kuukaudet, korkki sen sijaan kierähtää hyvin harvoin. Turmion Kätilöt kuuluu silti lempibändeihini oivaltavien ja toisaalta ironisten, mustalla huumorilla ryyditettyjen lyriikoiden, sekä totta kai omaan makuun kolahtavan lavashow’n vuoksi. Joka tapauksessa tammikuu on mennyttä, ja uusi kuukausi, eli helmikuu, sai alkaa bujossani. Aiemmin tein joka kuukaudelle oman etusivun, mutta nyttemmin olen päätynyt luopumaan siitä, ja menen suoraan kuukausilokiin. Kuten aloituskuvasta näkyy, tyyli on hyvin yksinkertainen tällä kertaa. Pyrin panostamaan enemmän käsialaan ja hyvään käytettävyyteen, kuin siihen, että aukeama olisi taideteos. Silti ihailen ja katselen osin kateellisenakin kanssabujoilijoiden hienoja tekeleitä, mutta silti se oma, itse tehty on rakkain ja paras bujo.

 

Plannerin, ah niin ihanan Carpe Diemini, suhteen mennään myös hillityllä linjalla. En vain yksinkertaisesti pidä siitä, että koristeluja on liikaa, vaan haluan jättää tilaa ajatuksille ja tapahtumille. Voi tosin olla, että plannerimaniani ja tuunausinnostukseni edetessä tulen toisiin ajatuksiin, ja pian planneri on kirjavankukertava washiteippien, tarrojen ja erilaisten piirustusten koristama sekamelska, jota astrofyysikkokaan ei ymmärrä, saati sitten minä itse. Saapa nähdä, saapa nähdä. Yllä olevissa kuvissa näkyvät joka tapauksessa sekä meneillään oleva viikko, että tuleva viikko. Totta kai olen huomioinut tulevan syntymäpäivän!

Voi tosin olla, että plannerimaniani ja tuunausinnostukseni edetessä tulen toisiin ajatuksiin, ja pian planneri on kirjavankukertava washiteippien, tarrojen ja erilaisten piirustusten koristama sekamelska, jota astrofyysikkokaan ei ymmärrä, saati sitten minä itse.

Bujoilussa hienoa ovat myös uudet alut. Mikäli mennyt kuukausi ei miellyttänyt visuaalisesti eikä käytettävyydeltään, uuden kuukauden tai jopa uuden viikon alussa on mahdollisuus vaihtaa suuntaa. Niin tein minäkin. Tammikuun näkymät olivat ihan kivat, mutta tahdoin jotain hieman erilaista, ja kuitenkin simppeliä. Niinpä päädyin jättämään erilliset laatikot suunnilleen jokaisesta näkymästä pois. Trackereitakin yksinkertaistin vielä lisää – tosin hyväksi havaittu veekäyräseuranta on ja pysyy mukana.

img_20180128_1812331167515469.jpg

Pelkän käyrän lisäksi tein myös viereiselle sivulle mahdollisuuden kertoa lyhyesti, miksi veekäyrä on milloinkin ollut taivaissa.

img_20180128_181240566133118.jpg

Ja sitten tämä blogi, hallitun kaaoksen mekka.. Aikaisemmin en ole juurikaan pitänyt seurantaa siitä, milloin ja mistä aiheista bloggaan, joten ei kun tuumasta toimeen. Miksi alan yhtäkkiä seurata kirjoitteluani tiiviimmin? Ehkä sen vuoksi, että huomaan saaneeni Facebookissa melkein 250 tykkäystä, joten koen tarvetta päivittää blogia säännöllisesti. Joka kuukausi on hyvä siis nähdä ihan paperilla, kuinka usein on kirjoitellut. Lisäksi voin hyvin rustailla ajatuksia tulevista aiheista ylös.

img_20180128_1806351887688718.jpg

Ilokseni saan rustailla viikolle 5 jo ainakin kolme tekstiä kirjoitetuksi ja ajastetuksi: hyvä minä! Viikon 5 viikkonäkymään kuitenkin livahti myös moka, jonka sain korjattua aika hyvin. Tein viikkonäkymää maanantaina, joten, noh… kuva kertoo enemmän kuin lavea selitys aiheesta:

img_20180128_182359618286247.jpg

Nyt olen myös saanut maltin pidettyä bujoilussa, joten valmiina on seuraavaksi vain ensi viikko sekä isosisko- että pikkusiskobujoissa. Näissäkin päädyin hyvin, hyvin simppeliin tematiikkaan, ja ainakaan vielä ei ärsytä pahemmin. Ehkei ärsytä lainkaan?

 

Vasemmalla on isosiskobujon viikko 6, ja oikealla pikkusiskobujon vastaava. Tykkään ihan hurjasti! Pikkusiskobujo on osoittautunut hyvin käteväksi silloin, kun ei ole syystä tai toisesta pystynyt ottamaan isompaa versiota mukaan. Voi olla, että jatkossa pelkistän pikkusiskobujoa vielä lisääkin – bujoilussa ehkä parasta on sen kehittyminen ja muokkautuminen omien tarpeiden mukaan itse tekemisen lisäksi!

Voi olla, että jatkossa pelkistän pikkusiskobujoa vielä lisääkin – bujoilussa ehkä parasta on sen kehittyminen ja muokkautuminen omien tarpeiden mukaan itse tekemisen lisäksi!

Millaisia helmikuun näkymiä teiltä löytyy? Teettekö koko kuukauden, viikon vai kenties vain päivän kerrallaan? Entä lukeeko jorinoitani joku, joka haluaisi aloittaa joko bujoilu- tai planneriharrastuksen, muttei tiedä mistä aloittaa? Siinä tapauksessa suosittelen mitä lämpimimmin sekä Bullet Journal Suomi– että Kalenterimania-ryhmiä Facebookin puolella. Saa minultakin toki kysellä asioista, vaikken mikään guru väitä olevanikaan. Mikäli jostain kumman syystä haluat kysyä neuvoja juuri minulta, pistähän meiliä tulemaan anna@kaaoksenhallinta.com!

Seuraava postaus sisältääkin raportin livekäynnistä Vihkokaupalla. Can hardly wait for it! Ehkäpä saan liitettyä tällä kertaa mukaan myös erinomaisesti otettuja valokuvia, sillä avomieheni on erittäin hyvä (ellei täydellinen) valokuvaaja harrastelijaksi. Pitäisikin muistuttaa häntä siitä, että perustaisi oman sivun Facebookiin kuvilleen…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s