Se Hämeenpuiston Vihkokauppa, Self care, Yleistä

Aina arki, joskus juhla

img_20180201_1318251273044499.jpg

This week I’ve been mostly… ei kun siis, tällä viikolla kävimme vihdoin ja viimein hoitamassa yhden tärkeän asian ennen avioitumisaietta. Se on avioliiton esteiden tutkinta, joka on suoritettava viimeistään viikkoa ennen hääpäivää. Miksi? Siksi, että ihan väestörekisteristä ja maistraatista asti selvitetään, etteivät naimisiin aikovat ole esimerkiksi sisaruksia keskenään, tai vaihtoehtoisesti jo valmiiksi naimisissa. Tämä visiitti oli yksi asia lisää, joka konkretisoi tulevaa naimisiinmenoa oikeasti. Pitihän se totta kai dokumentoida myös bujoon, muutoin olisin huono harrastaja. Muutenkin kaikesta tällaisesta on kiva kirjoitella ajatuksia bujoon ja planneriin. Niin. Helmikuu on startannut, ja samalla päivät vain vähenevät siihen, kun täytän 33 vuotta. Apua, mihin aika oikein juoksee?

img_20180131_1135561454944537.jpg

Tällä viikolla minua odotti useampikin mieluisa yllätys postilaatikossa. Sain ensin kirjeen ystävältäni Helsingistä, sen jälkeen keskiviikkona ongin lootasta Kalenterimanian kautta tullutta postia. Ensimmäinen sisälsi sovitun huivin hääjuhlaan, sekä ihanan pitkän kirjeen jäseneltä. “Maksuna” rustailin kirjeen takaisin sujauttaen samalla kuoreen muutamia kivoja juttuja planneriharrastusta ajatellen. Lisäksi sain kuvassa olevat kortit. Olin kysellyt Kalenterimanian FB-ryhmässä tsemppilauseita bujoon, ja oheiset kortit tulivat RAK-postina (random act of kindness) joltakin jäseneltä. Tiedättekö, on ihan huikea fiilis saada ihan oikeaa postia sen sijaan, että viestit kulkisivat vain mesessä tai sähköpostissa. Näiden myötä olen innostunut itsekin pitkästä aikaa kirjoittelemaan kirjeitä. Erityisen ihanaa on kuitenkin saada joltain itselle tuntemattomalta ns. mysteeripostia, ja aionpa siis itsekin aktivoitua sen suhteen lähettäen jollekin tyypille RAK-postia. Laitetaan hyvä kiertämään!

img_20180201_131613_463769237022.jpg

Pikapostauksessa kirjoittelinkin jo viikonlopun suunnitelmista. Olen aivan intona päästessäni vihdoinkin livenä Vihkokauppaan, sillä olen ensinnäkin ollut kanta-asiakas about siitä saakka, kun aloitin bujo- ja planneriharrastuksen, ja toisekseen Vihkokaupan omistaja vaikuttaa mitä ihanimmalta ja kultaisimmalta ihmiseltä. Luulen, että tulen lahjomaan itseäni ihanilla jutuilla tulevan synttärin kunniaksi. Harmittelin alkuviikosta budjetin rajallisuutta ja mahdollista tulevaa yksinäistä matkaa, joten ehdin jo tilailla juttuja nettikaupasta. Rakas, rakas avomieheni kuitenkin totesi jotakuinkin näin: “Kyllä me sut sinne Tampereelle ja Vihkokauppaan saadaan vaikka väkisin”, ja niin kävi. Niinpä noudan tilauksen livenä, ja kartutan ostoskoria muutenkin. Samalla tulen nähneeksi pitkäaikaista ystävää kahvin tai ruokailun merkeissä, ja mieskin tapaa tuttujaan. Tämän tekstin julkaisuhetkellä olen siis jo joko istumassa miehen kanssa junassa, tai asemalla odottamassa junaa.

Niinpä noudan tilauksen livenä, ja kartutan ostoskoria muutenkin. Samalla tulen nähneeksi pitkäaikaista ystävää kahvin tai ruokailun merkeissä, ja mieskin tapaa tuttujaan. Tämän tekstin julkaisuhetkellä olen siis jo joko istumassa miehen kanssa junassa, tai asemalla odottamassa junaa.

Arjesta on joskus hyvä ottaa irtiottoja erityisesti silloin, kun se on ankeimmillaan. Vaikkei reissu suuntautuisi kuin lähimpään kuntaan, tutuista rutiineista irtautuminen tekee terää. Uskon miniloman antavan ihan uudenlaista energiaa myös tulevaan työviikkoon, erityisesti kun se alkaa omalla syntymäpäivällä. Sen vuoksi juhlimmekin sitä etukäteen kummallekin mieluisalla tekemisellä. Ja mikä parasta, junamatkojen aikana ehdin myös päntätä pääsykokeisiin. Tästäkin aiheesta aion kirjoitella lisää jossakin vaiheessa, sillä Helsingin Sanomissa oli mielenkiintoinen artikkeli opiskelua koskien.

Seuraavassa postauksessa pureudun kuitenkin planneroinnin ja bujoilun maailmaan. Huomaan oman tyylini kehittyneen yhä simppelimpään suuntaan, ja hyvä niin. Enää en tunge joka paikkaan turhia trackereita, joita en kuitenkaan täytä, vaan bujo oikeasti palvelee tarkoitustaan. Oli myös ihanaa pitkästä aikaa syventyä ja innostua bujoilusta, sillä sen verran matalalentoista olotilaa on ollut havaittavissa viime aikoina. Onneksi nämäkin kaudet kuitenkin menevät ohitse. Toivotan itse kullekin säädylle ihanaa helmikuun ensimmäistä viikonloppua!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s