BuJo, Bujoideat, Nuuna

Bujo hack ja tammikuu 2018

img_20180103_151426241906832.jpg

Vuosi vaihtui, ja samalla pääsin toden teolla tuunaamaan omaa bujoa tähän vuoteen. En tietenkään malttanut pitää näppejäni erossa koko kuukaudesta, mutta tämän jälkeen aion todellakin malttaa mieleni kuukauden viimeisille viikoille ennen helmikuuhun (oma synttärikuukausi, jee jee, vanhenen taas vuodella…) hyppäämistä. Tunnen uuden bujon aloittamisen tälle vuodelle olleen jo nyt hyvä ratkaisu. Kalenteri ja menot kiiltävät tyhjyyttään, ja onneksi sain myös kuulla yhdeltä kalenterimanialaiselta bujo hackseista, eli tavoista säästää tilaa bujossa, mikäli jokin juttu unohtuu, tai ei muuten vain halua jokaisen jutun vievän tilaa omassa journalissa. Kätevää! Lähdin siis itsekin kokeilemaan.

Ensimmäinen bujo hack sisältää avaimet. Pienessä oikeanppuoleisessa kuvassa viimeinen avain ei välttämättä näy, mutta se on siis kahvikuppi, ja merkkaa tätä: “Tilanne vaatii kahvia”. Näitä tilanteita elämässäni on usein. Noin muutenkin tuo avainlista toimii muistutuksena jutuista, jotka erottavat toisensa esimerkiksi muistiinpanosta, tehtävästä tai menosta. Jotkut tykkäävät tehdä avaimet bujonsa ensimmäiselle sivulle, minä taas pidän siitä, että tämän lipareen saa esille aina uutta aukeamaa työstäessä.

Toinen bujohack, jonka tein, on uniseuranta. Se vie aika paljon tilaa, ja toisaalta sekin hukkuu aika helposti. Uni on asia, jota etenkin kaltaiseni mielenterveyskuntoutujan (kauhea sana, mutta toisaalta aika armollinen) kannattaa seurata. Olen huomannut joulu- ja tammikuun aikana olleeni tavanomaista väsyneempi, vaikken nukkuisi päiväuniakaan. Lääkityksiä ei ole muutettu, ja lomalla ollessahan pitäisi olla pirteämpi! Uniseuranta siis sijoittui washiteipillä kiinnitettynä tammikuun kuukausiaukeaman lomaan, jotta se pomppaisi sieltä aina bujon avatessani nätisti esille.

img_20180102_142717567355593.jpg

Uniseuranta siis sijoittui washiteipillä kiinnitettynä tammikuun kuukausiaukeaman lomaan, jotta se pomppaisi sieltä aina bujon avatessani nätisti esille.

Yksi bujo hack – tai ainakin minä sen sellaiseksi miellän – on myös toimintakykymittarien sijoittaminen viikottain. Olen todella huono täyttelemään eri seurantoja eri sivulle, joten toimintakykymittari joka viikolle erikseen palvelee tarkoitustaan paremmin. Sijoitan kyseisen mittarin aina viikkoaukeamalle heti sunnuntain viereiseen lootaan, jotta se on välittömästi käytettävissä. Esimerkkinä toimii viikko 3, sillä en hoksannut tätä kohtaa vielä viikolla 1, ja viikolle 2 se sijoittui vähän hölmösti. Tästä se idea aina jalostuu!

img_20180103_15152398146673.jpg

Pidän jatkossa oman bujon mahdollisimman yksinkertaisena. Paitsi että uskaltauduin hieman doodlaamaan sen sijaan, että olisin merkinnyt saavutetun tiskivuoren valtiattaruuden aikuistelutarralla. Tämän tein pikkusiskobujoon, mutta apinoin totta kai tiskiharjakuvan myös isosiskobujoon, sekä toki planneriin. En kuitenkaan aio sotkea planneri- ja bujokirjoituksia keskenään, elleivät ne selkeästi liity toisiinsa. Tämä tapahtuu ihan selkeyden vuoksi. (Voi luoja, tätä blogia aloittaessani kuvittelin kirjoittavani ihan vain bujoilusta, mutta tämähän paisuu kuin pullataikina… hyvin hiivaisa sellainen.)

img_20180104_1249442072992236.jpg

(Voi luoja, tätä blogia aloittaessani kuvittelin kirjoittavani ihan vain bujoilusta, mutta tämähän paisuu kuin pullataikina… hyvin hiivaisa sellainen.)

Sekä isosisko- että pikkusiskobujossa on siis tammikuun osalta aika selkeä layout, suhteellisen vähän tarroja ja washiteippejä, ja keskityn enemmän käsialan selkeyteen. Pidän siitä, että asiat löytyvät helposti, ja näen heti, mitä pitää tehdä. Näen myös valitettavasti asiat, jotka pitäisi tehdä, mutten vain saa aikaan. Tämä buustaa ainakin tekemään edes yhden listalla olevan asian. Harkitsenkin yhdeksi bujohackiksi mukana kulkevaa siivouslistaa aina yhdelle kuukaudelle erikseen, tai vaikka koko vuodelle, mutten vain tiedä kuinka toteuttaa se.

Vuosi on siis alkanut bujon osalta täällä selkeällä linjalla, toisin kuin pitäjänsä pää. Tuntuu, että ajatuksia olisi kuin Haminan kaupungissa, ja tekemistäkin löytyisi enemmän kuin haluaisin edes ajatella. Odotan jo kauhunsekaisin tuntein loman loppumista sekä päiviä, jolloin tekemistä on enemmänkin kuin vain sängystä nouseminen ja kodin edes jokseenkin siistinä pitäminen.

Töihin palaamisesta saankin loistavan aasinsillan seuraavaan aiheeseen, eli siihen, kuinka motivaatiomontusta voi nousta takaisin ylös. Pääsykoelukujen suhteen ollaan nimittäin siellä (montussa), syvällä ja poikittain.

3 thoughts on “Bujo hack ja tammikuu 2018”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s