BuJo, Elämänhallinta, Nuuna, Unelmointi, Välineet

Sählän selviytymispakkaus

Tämä ei ole maksettu mainos, vaikka mainitsenkin noin megatsiljoonannen kerran Vihkokaupan. 

21462352_10155189729088192_7451462384011588025_n

Edellinen postaus käsitteli joululahjoja, joten tämä teksti on luonnollinen jatke siihen. Mainitsinkin jo aikaisemmin, kuinka tilasin oman Survival Kitin tulevalle vuodelle Vihkokaupasta, ja vihdoinkin paketti toimitettiin postilaatikkoon pyörittyään seurantakoodin mukaan ties kuinka kauan lähimmän suurimman kaupungin Postissa lajiteltavana (kahteen kertaan, peräti!). Olen tainnut myös mainita noin gaziljoona kertaa Vihkokaupan kanta-asiakkuuteni, joten tämä teksti ei ole maksettu mainos, vaan jälleen kerran yksi tyytyväisen asiakkaan kokemus lisää aiempien päälle.

Minulla on aina ollut unelmia.

Elämäni on kuitenkin ollut myös aika rankkaa, ja erityisesti mennyt vuosi on hakannut raskaudessaan kaikki aiemmat.

Olen myös valitettavasti luonteeltani paitsi pedantti, myös aikamoinen sählä: vaikka muistini olisi ikivanhan ja viisaan norsun muisti, asioiden toteuttamiseen tarttuminen on joskus vaikeaa. Joo, muistuttakaa vain vaikka tuosta pääsykoekirjasta, joka huutelee joka päivä nimeäni… mutta juuri tämän vuoksi tilasinkin Survival Kitin: järjestämään elämää niin, että saisin tavoiteltua unelmiani sekä päästettyä irti asioista, jotka eivät ole hyväksi minulle. Menetykset ja suru sekä vastoinkäymiset ovat osa elämää, mutta niiden ei pidä antaa hallita elämää liikaa. Niinpä koin vuodenvaihteen 2017-2018 oivalliseksi paikaksi Survival Kitin tilaamiselle. En jaksa enää olla se Anna, joka näkee menneisyyden vastoinkäymiset esteenä itsensä ja elämänsä kehittämiselle, vaan päinvastoin tahdon tällä saavuttaa unelmani i-han oi-ke-as-ti.

En jaksa enää olla se Anna, joka näkee menneisyyden vastoinkäymiset esteenä itsensä ja elämänsä kehittämiselle, vaan päinvastoin tahdon tällä saavuttaa unelmani i-han oi-ke-as-ti.

IMG_20171228_105749_336.jpg

Tällaisen ihanan paketin kävin lopulta onkimassa postilaatikosta, ja kiitän onneani siitä, että nyt on loma. Avasin nimittäin myöhäisen (gaziljoonannen) joululahjan minulta minulle tärisevin käsin. Oloni oli kuin lapsuuden jouluina tai synttäreinä, jolloin avasin paketteja innostuneena: saisinko sitä, mitä toivoin? Tällä kertaa paketin aukaisua seurasi ihastunut huokaus. Sieltä löytyi kaikkea, mitä vain voi toivoa unelmien toteutuksen buustaukseen. Olen ihastunut Nuunaan, mutta kokonsa puolesta L-koko ei oikein mahdu mukana kuljetettavaksi käsilaukkuun, joten S-kokoinen Nuuna, jonka voi sulkea kuminauhalla, oli oikein mieluisa yllätys. Näinpä tein siitä välittömästi itselleni bujon pikkusiskon, pääbujon, joka kulkee aina mukana ja on hieman kevennetympi versio isosiskobujosta.

Ihanan S-kokoisen Nuunan lisäksi paketista löytyi Carpe Diemin washiteippirulla, sekä kaksi Staedtlerin finelineria (vihreä ja turkoosi), Ephemeran tarroja ja die cutseja, sekä totta kai Survival Kitin sisältöön kuuluva eteenpäin vievä kysymys. Koska Survival Kit on henkilökohtainen, en suurenna kuvaa siitä. Jos haluaa omansa, kannattaa pistää tilaten. 😉

Lisäksi paketista kuoriutui Nuunan kirjanmerkki ja lappunen, jonka toisella puolella on yksi rentoutumis- ja mielikuvaharjoitus vaikka jokaiselle päivälle. Joskus, kun pysähtyy ja yrittää miettiä elämäänsä, ainakin minun mieleni harhautuu todella helposti joko negatiivisiin asioihin, tai sitten ahdistumaan tulevaisuudesta. Sen vuoksi selkeyttävä läsnäolon hetki tulee varmasti tarpeeseen jatkossakin, ja tämä kortti tulee kulkemaan aina mukana. Pikkusiskobujosta ei siis olekaan tarkoitus tulla bujo, joka olisi täynnä vain listoja, vaan siihen voi kirjata vaikka matkalla ollessaan ajatuksia, jotka ovat sillä hetkellä mielen päällä.

Sen vuoksi selkeyttävä läsnäolon hetki tulee varmasti tarpeeseen jatkossakin, ja tämä kortti tulee kulkemaan aina mukana.

IMG_20171228_162324.jpg

Näillä eväillä koen turvalliseksi lähteä kohti vuotta 2018, jolloin vanhenen jälleen yhden vuoden lisää, ja jolloin kai pitäisi tuntea olevansa Aikuinen, joka tietää tasan mitä tahtoo. En halua kuitenkaan kasvaa liian aikuiseksi, vaan mieluummin säilytän lapsenomaisen uteliaisuuden ja innon elämää kohtaan tavoitellen silti unelmaani määrätietoisemmin kuin aikaisemmin. Eikä se unelma ole pelkästään opiskelupaikka, vaan siihen kuuluu niin paljon muutakin. Elämä on seikkailu, jossa tarvitaan aina välillä henkistä selviytymispakkausta kera materian, joka siinä seikkailussa auttaa. Näin myös Survival Kitin kanssa.

Seuraava teksti tulee liittymään tähän siten, että käsittelen vuoden 2018 teemasanaa, johon aion sitoutua, ja jota aion toteuttaa niin työ-, yksityis- kuin virtuaalielämässäkin. Millaisia teemoja te olette pohtineet vuodelle 2018?

 

1 thought on “Sählän selviytymispakkaus”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s