BuJo, Elämänhallinta, Haaste, Luovuus, Unelmointi

HAASTE: Boho Berry 2018

Uusi vuosi on hyvä aloittaa uudella Bullet Journalilla, mikäli ei tahdo jatkaa samaa kuin edellisenä vuonna. Vuoden viimeisenä päivänä kirjoittelen hieman siitä, millaisen tilinpäätöksen tein, ja kuinka suunnittelen uutta bujoa. Itse asiassa olen jo aloitellut uutta Nuunaa, jonka sain yllätys-Nuunana Vihkokaupasta tilaamani version ollessa loppu. Ja kuinka osuva tämä onkaan! Sen kunniaksi aloittelin jo hieman uutta versiota, mutta maltan kuitenkin mieleni ja luovuuteni vuoden viimeisiin päiviin uutta tehdessäni – ehkä jopa vuoden 2018 ensimmäiseen päivään. Jotain oli kuitenkin pakko alkaa tehdä jo jouluaatonaattona, sillä tylsyys olisi muuten iskenyt avomiehen ollessa iltavuorossa.

Tällä kertaa kirjoitankin haasteesta, johon on hyvä tarttua joko jo vuoden lopussa, tai sitten aloittaa tammikuun alussa ja tehdä sitä päivä kerrallaan. Kyseessä on Boho Berryn tammikuun 2018 check-in -haaste, johon voi osallistua joko alkuperäisellä kielellä, tai sitten kääntää kysymykset omalle kielelleen. Haluan itse tehdä kaiken mahdollisen omalla äidinkielelläni, sillä tunnen oloni paljon mukavammaksi sitä käyttäessäni. Sitä paitsi englantini on melkoista tankeroenglantia, vaikka olenkin ylioppilas ja opiskellut jopa korkeakoulussa. (Ehkä yksi tavoite vuodelle 2018 voisi olla englannin kielessä harjaantuminen?)

Sitä paitsi englantini on melkoista tankeroenglantia, vaikka olenkin ylioppilas ja opiskellut jopa korkeakoulussa. (Ehkä yksi tavoite vuodelle 2018 voisi olla englannin kielessä harjaantuminen?)

Tammikuun haasteen ideana on siis kopioida omaan bujoon, muistikirjaan, päiväkirjaan tai vaikka irtopaperille haasteen kysymykset, joita on yhtä monta kuin tammikuussa on päiviä. Koska haluan itse kehittyä ihmisenä jatkuvasti, tartuin tähän ilman suurempaa pohdintaa. Kopioin kysymykset kohta kohdalta suomeksi, ja pari kysymystä oli sellaisia, joihin ei vain voi vastata yhdellä rivillä. Sen vuoksi tein niille oman sivunsa, joille mahtuu enemmän asiaa.

IMG_20171223_192158.jpg

Samalla ihmettelin, kuinka hienosti olenkaan oppinut jo käyttämään sivellintusseja. Tämän otsikon tekemiseen käytin Pigma Brushin mustaa sivellintussia, jolla saa sekä hyvin leveää, että myös kapeampaa jälkeä. Sen jälkeen numeroin kysymykset roomalaisin numeroin, ja kohtien 11 ja 12 kohdalla mietin, kuinka hitossa onnistun muka tiivistämään kirjeen itselleni ja vuoden 2018 tavoitteet parille riville? Onneksi löysin ratkaisun hetken asiaa pohdittuani.

IMG_20171223_194846.jpg

Koska tammikuussa olemme siirtyneet vuoteen 2018, laitoin tavoitteisiin myöskin 18 kohtaa, ja lisäksi koetan tällä aukeamalla tsempata itseäni. Tavoitteita ei tietenkään saavuta perseellään makaamalla (pardon my French), vaan niiden eteen on tehtävä töitä, töitä ja vielä kerran töitä. Motivaation kaivaminen on ollut itselleni aina kovin vaikeaa, jos tuntuu että jokin asia tökkii. Esimerkiksi blogin suhteen saatan joskus pohtia pitkäänkin aihetta josta kirjoittaa. Aiheen löytämisen jälkeen mietin, kehtaanko kirjoittaa, ja lopulta päädyn totaaliseen radiohiljaisuuteen. Taidankin asettaa tulevan vuoden yhdeksi tavoitteeksi kirjoittaa ainakin kolme postausta viikossa. 😉

Esimerkiksi blogin suhteen saatan joskus pohtia pitkäänkin aihetta josta kirjoittaa. Aiheen löytämisen jälkeen mietin, kehtaanko kirjoittaa, ja lopulta päädyn totaaliseen radiohiljaisuuteen. Taidankin asettaa tulevan vuoden yhdeksi tavoitteeksi kirjoittaa ainakin kolme postausta viikossa. 😉

Toinen haaste, kirjeen kirjoittaminen tulevaisuuden minulle, on myös hieman hankalaa, mikäli rivejä on käytössä vain kahdesta kolmeen. En itse asiassa ole kirjoittanut pitkään aikaan kirjeitä. Itselleni en ole tainnut kirjoittaa ikinä, joten tämä on siitäkin mielenkiintoista ja uutta minulle. Mitä tahdon sanoa tulevaisuuden minulle? Mitä tulevaisuuden minä tuumaa kirjeestä? Haluan kirjoittaa kirjeen vuoden 2019 alun Annalle, koska uskon jokaisen vuoden tuovan lisää kokemusta ja toisaalta oppeja elämästä. (Ja maailmankaikkeudesta ja kaikesta?)

IMG_20171223_195228.jpg

Kirje itselleni tulee olemaan haasteellinen toteutettava myös sen vuoksi, että minulla on tapana moittia itseäni jatkuvasti, ja tämän kirjeen tahdon toteuttaa lempeällä, ymmärtäväisellä ja rakastavalla otteella. Eihän kukaan läheinenkään kaiketi toivo, että hänelle puhutaan koko ajan töykeällä ja virheitä korostavalla tyylillä, joten miksi puhuisin niin itsellenikään? Siinäpä tulee sitten olemaan haastetta kerrakseen, mutta olen valmis! Millaisen kirjeen sinä kirjoittaisit itsellesi, ja kuinka neuvoisit tulevaisuuden minää? Tällä hetkellä minusta tuntuu, että haluaisin valistaa tulevaisuuden minää kokonaisen suklaalevyn syömisen haitoista…

Kehotankin siis teitä tarttumaan kanssani haasteeseen ja katsomaan vuoteen 2018 optimistisin ja toiveikkain mielin! Seuraavassa postauksessa teen jonkinlaisen yhteenvedon joulusta, ja sitten onkin aika kirjoitella sekä koko elämän Bujon että opinto-Bujon vuodesta 2018 sekä siitä, kuinka toteutan tammikuun näkymät. Toivottavasti teillä lukijoilla on ollut rentouttava ja akkuja lataava joulu – tai rauhallista töissä, mikäli teette vuorotyötä.

1 thought on “HAASTE: Boho Berry 2018”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s