Elämänhallinta, Opiskelu

Päiväni opintovalmentajana

Enpä olisi bloggaamista ja bujoilua aloittaessani ikinä uskonut, mihin tulisin vielä päätymään näiden asioiden kanssa. Ensinnäkin minusta on hyvää vauhtia tulossa crazy Nuuna-lady, kuten joku kalenteri- ja bujoiluryhmien jäsen itseään kutsui. Toiseksi minusta on tullut samalla myös Vihkokaupan kanta-asiakas. Bujoilujuttuja, muun muassa tarroja ja laadukkaita muistikirjoja (Nuunia tietysti!) on tullut osteltua, ihan eri tarkoituksiin tai varalle entisen tullessa tiensä päähän.

IMG_20171216_164043.jpg

Kuvasta lie näkee, että muutama noita on kertynyt, ja Filofaxitkin eksyivät joukkoon. Sitä ehdinkin esitellä jo edellisessä tekstissä, joka käsitteli hienosti suoritettua lusmuilua.

Mutta kuinka päädyin opintovalmentajaksi puolivahingossa?

Siskopuoleni muutti samalle paikkakunnalle opintojen perässä alkusyksystä, ja pitkällisten tuskailujen ja myöskin hyvän lusmuilun jälkeen hän päätti pyytää apua minulta. Mitä minä muka aiheista tietäisin? Ainakin olen luonteeltani pedantti, jopa perfektionismiin taipuvainen, ja yleisesti ottaen minulla on myös hyvä itsekuri. Olen ehtinyt lisäksi opiskella kahdessa korkeakoulussa ylioppilastutkinnon suorittamisen jälkeen, joten jotain pohjaa on ainakin tullut sille, kuinka ei kannata opiskella.

Olen ehtinyt lisäksi opiskella kahdessa korkeakoulussa ylioppilastutkinnon suorittamisen jälkeen, joten jotain pohjaa on ainakin tullut sille, kuinka ei kannata opiskella.

Siskopuoli oli saanut vihdoinkin postissa bujonsa ja Filofaxinsa, ja niinpä minäkin suorin eilen tämän luo omien tarvikkeideni kera. Selailimme minun tuotoksiani läpi, ja suunnittelimme myös sitä, kuinka hänen kannattaisi jäsennellä omia opintojaan. Kuinkas ollakaan, meidän kahden välisen mustan huumorin innoittamana siskopuolen, kutsuttakoon häntä vaikkapa M:ksi, bujon nimeksi valikoitui Fuck this shit -journal. Filofaxin kimppuun emme ehtineet, kun listasimme, mitä kaikkea M:n bujo tulisi sisältämään opintojuttujen lisäksi. Lisäksi särvimme hieman viiniä ja söimme pitsaa, sekä totta kai haistelimme M:n toisen koiran pieruja. Voin muuten kertoa kokemuksen syvällä rintaäänellä, että ne ovat yksi karsein haju, joita maailmasta löytyy!

IMG_20171217_191527.jpg

Yllä olevan motivaatiomittarin toteutin omaan opinto-Nuunaan. Huomatkaa, että käyrällä ON myös miinuspisteet, absoluuttista nollapistettä unohtamatta. Tämän ominaisuuden myös M tahtoo omaan Nuunaansa (Nuunaan, totta kai!). Kukapa ei haluaisi tutkailla motivaatiotaan etenkin, jos sitä voi mitata myös miinuskäyrällä. Pitäisiköhän minun tehdä lisäksi V-käyrä yleiseen bujoon? Se voisi olla aika kätevä omien mielialojen seuranta muun mielenterveyden ylläpidon oheen. 😉

Lisäksi suunnittelin lisää omaa Filofaxia ja sen sisältöä, ja keskustelimme paljon opinnoista ja siitä, mikä voisi olla paras tapa pitää elämäänsä kasassa. Siskopuoli on vähän samanlainen kuin minä: hänkin tarvitsee to do-listoja ja kannustimia asioiden suorittamiseen. Vaikka M kutsuukin minua pedantiksi ja tunnolliseksi perfektionistiksi, osaan kyllä toisinaan pakoilla jopa taiteellisen puolelle menevin tavoin pakollisia velvollisuuksia. Voin muuten kertoa, että siivoaminen on erittäinkin mukavaa silloin, kun pitäisi syventyä esimerkiksi tenttiinluvun ihmeelliseen maailmaan.

Voin muuten kertoa, että siivoaminen on erittäinkin mukavaa silloin, kun pitäisi syventyä esimerkiksi tenttiinluvun ihmeelliseen maailmaan.

Joka tapauksessa istuntomme oli hyödyllinen minullekin. Blankopaperi nimittäin soveltuu erinomaisen hyvin mind mapien tekemiseen.

IMG_20171217_191412.jpg

Tällä kertaa lopettelen tekstiä tähän, sillä ensinnäkin blogisivu sekosi ja näyttää kaiken kimiräikkösenglanniksi, ja toiseksi riennän pian suihkuun pesemään color maskit pois tukastani. Ensi viikolla luvassa on kuitenkin ainakin fyysisen terveyden puolelta asiaa hyvinkin tärkeän aiheen tiimoilta, ja lisäksi hypin hieman juhlavampiin tunnelmiin. Joku tarkkasilmäinen lukija onkin saattanut huomata sen seikan kuvista, joissa näkyy osa kädestäni. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s