BuJo, Luovuus, Pinterest-inspiraatio, Yleistä

Pinterest-insperest #1

Pinterest on siitä jännä paikka, että sinne voi upottautua vaikka kuinka pitkäksi aikaa etsimään inspiraatiota bujoiluun, opintoihin, elämään, tatuointeihin, sisustukseen… you name it. Vapaan viikonlopun kunniaksi nukuin itselleni epätyypillisen pitkään. Oikeastaan olen nukkunut koko marraskuun ajan epätyypillisen paljon ja sikeästi, eikä se ole lainkaan luonteenomaista minulle. Niinpä päätin jäädä tänään kotiin viettämään minä-aikaa sillä välin, kun avopuoliso lähtee meitä lähinnä olevalle Isolle kirkolle tapaamaan ystäviään. Aamu alkoikin sillä, että koiramme mönki sänkyyn väliimme alkaen röhkiä. Kahvia on myös pakko saada, ja paljon. Onneksi sain tänä vuonna helmikuussa syntymäpäivälahjaksi mitä mainioimman kahvimukin.

img_20171125_091829825371336.jpg

Joka aamu juodessani kahvia tuosta mukista, jonka kuvitus on jotenkin niin minua, tulen hyvälle tuulelle, vaikka olisin noussut väärällä jalalla (tai jopa ilman jalkoja) sängystä ylös. Viikonlopun aamurutiineihini kuuluu selailla some-maailmaa ja katsoa uusimmat Pinterest-vinkit niin bujoiluun, mielenterveyden ylläpitoon kuin terveellisempään elämään muutenkin. Tänä aamuna silmiini sattui parikin ideaa, jotka haluan omaan bujooni – olen saanut jo ensi kuunkin tehtyä, joten ei ole mitään järkeä tehdä jo tammikuun sivuja. Niinpä päätin täyttää siihen saakka bujoa inspiroivilla ideoilla aina silloin tällöin.

Viikonlopun aamurutiineihini kuuluu selailla some-maailmaa ja katsoa uusimmat Pinterest-vinkit niin bujoiluun, mielenterveyden ylläpitoon kuin terveellisempään elämään muutenkin.

plannericons

Kuvan lähde: Pinterest

Olen aina ollut todella surkea piirtämisessä, mutta tällä kertaa halusin kokeilla mallista piirtämistä. Niinpä päätin kokeilla tätä sivua omalla tyylillä.

Toinen idea, joka tuntui ihanalta toteutettavaksi, oli lista kauniista sanoista. Maailmassa on aivan liikaa vihaa, kaunaa, sotia, katkeruutta, rumuutta ja ankeutta, joten listaus kauniista sanoista pitää yllä myös mielenterveyttä. Etenkin minulle tämä on terapeuttista, sillä olen aina ollut mielenlaadultani hieman skeptisyyteen ja pessimismiin taipuvainen. Oikeamminhan lista olisi sanoista, jotka koskettavat sielua, mutta kauniitahan ne ovat, jos koskettavat.

Sanatjotkakoskettavat

Kuvan lähde: Pinterest.

Toinen idea, joka tuntui ihanalta toteutettavaksi, oli lista kauniista sanoista. Maailmassa on aivan liikaa vihaa, kaunaa, sotia, katkeruutta, rumuutta ja ankeutta, joten listaus kauniista sanoista pitää yllä myös mielenterveyttä.

Oma toteutus näistä ei ole ehkä aivan yhtä kaunis visuaalisesti kuin yllä olevat ideat, mutta pääasia, että tässäkin kehittyy koko ajan. Erityisen iloinen olen sivellintussitekstaustaidoistani – jälki ei kuitenkaan näytä ihan lapsen tekemältä, vaikkei olekaan yhtä kaunista ja koristeellista, kuin Pinterestistä löydetyissä ideoissa. En ole piirtänyt yläasteen jälkeen juuri mitään, joten eivät nuo pikkuikonit nyt NIIN kauheita ole. Eivät toki graafisesti huippuluokkaakaan, mutta silti näiden väkertäminen nosti jälleen myös sitä luovuuden iloa pinnalle.

img_20171125_09021324272241.jpg

Viimeinen idea, jota aion ehdottomasti kokeilla, on lista asioista, joiden tekemiseen ja ajattelemiseen olen totaalisen kyllästynyt.

Imdone

Lähde: Pinterest

Tätä en ole vielä toteuttanut, sillä en tiedä, kuinka asettelisin ja koristelisin sivun, mutta otan ehdottomasti idean käyttöön. Olen aina aikaisemmin vähätellyt itseäni milloin mistäkin. Olen vertaillut itseäni muihin, ja ajatellut olevani jotenkin huonompi kuin muut, vaikka osaisin asioita hyvin. Erityisen paljon olen aina pelännyt epäonnistumista, kuten perfektionistille on tyypillistä. Sen vuoksi myös uuvun helpommin asettaessani tavoitteet liian korkealle. Tällaisiin pohdintoihin olen aivan liian väsynyt ja kyllästynyt. Haluan ehdottomasti jatkossa ajatella itseäni saman arvoisena muiden kanssa. Hassua kyllä, kuinka tämän blogin pitäminen ja bujoilu ovat antaneetkin minulle lisää itsetuntoa. Näitä kahta harrastusta aion siis jatkaa.

Letkeää lauantaita lukijoille! Olisi mukava nähdä, millaisia inspiraatioita olette löytäneet Pinterestistä, Instagramista tai Youtubesta. 🙂 Seuraava teksti on avaus ensi viikon teemaan, eli mielenterveyteen ja sen ylläpitoon.

 

 

2 thoughts on “Pinterest-insperest #1”

  1. Pinterest on kyllä mahtava inspiraation lähde. Oon Pieni Muistikirja -tilillä pinnaillut menemään vaikka kuinka monta sataa kuvaa 😀 hei jos muuten kiinnostaa niin perustin vähän aikaa sitten Pinterestiin Group Boardin suomalaisille bujoilijoille, ajattelin että vois olla hauska tehdä yhteistä inspiraatiotaulua sinne. En oo vielä kutsunut sinne ketään mutta jos haluat (tai joku muu joka lukee tän) niin lähetä sähköpostia pienimuistikirja @ gmail.com ja kerro sun Pinterestin tunnus niin voin lisätä sut sinne 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s