Elämänhallinta, toivepostaus, Yleistä

Palautelaatikkona oloa

Positive feedback

Bujoilua aloitellessani ja siihen hurahdettuani pohdin jonkin aikaa, uskaltaisinko aloittaa myös blogin. Aikaisempia blogeja on takana muutamia, eikä niissä ole ollut oikein mitään kantavaa teemaa, joten pohdin, saisiko tämäkään blogi lukijoita. Ystävän kanssa pidetylle yhteiselle blogille löytyi kyllä lukijoita, mutta minua lannisti se, että ystävän tekstejä jaettiin somessa, minun ei. Tunsin siis olevani keskimääräistä huonompi bloggaaja. Nyt, kun Hallittu Kaaos on reilu kuukauden ikäinen, (ja silti olen kirjoittanut yli 20 blogipostausta?!) olen tajunnut, ettei tärkeintä ole suuri lukija- ja seuraajakunta vaan se, että nauttii oikeasti siitä, mitä tekee.

Mikä sitten on saanut minut bloggaamaan? Blogihan on vähän kuin julkinen päiväkirja, ja pahimmassa tapauksessa tuhannet, jopa kymmenettuhannet, ihmiset rääpivät armottomasti bloggaajan ulkonäköä, kirjoitustyyliä tai tämän persoonaa ikävin sanakääntein. Valitettavasti minullakin on kokemusta tällaisista kommenteista aiempien blogien tiimoilta, joten onni on kommenttien hyväksymistoiminto. Bloggaan kuitenkin sen vuoksi, että rakastan kirjoittamista. Lisäksi haluan aktiivista vuorovaikutusta muiden kanssa: olen käynyt itse kovia kouluja elämässä, ja toivoisin omista kokemuksista olevan apua myös muille oman elämänsä kaaoksen keskellä kököttäville kansalaisille.

Lisäksi haluan aktiivista vuorovaikutusta muiden kanssa: olen käynyt itse kovia kouluja elämässä, ja toivoisin omista kokemuksista olevan apua myös muille oman elämänsä kaaoksen keskellä kököttäville kansalaisille.

Lähestulkoon yllätyin siitä, kuinka paljon reilu kuukauden bloggaus”uran” aikana olen saanut Facebook-sivulla, ja kuinka moni on kommentoinut minulle privaattiviestein saaneensa blogista vinkkejä ja apua elämän kaaoksen hallintaan. Olen ollut melkein järkyttynyt (positiivisesti) siitä, kuinka hyvin tämä blogi on otettu vastaan. Toki toivoisin vielä aktiivisempaa vuorovaikutusta ja keskustelua blogissa tai sen somesivuilla, mutta jo nämä saavutukset tuntuvat upeilta ja mahtavilta.

Eräs tuttu laittoi minulle kiitoksen yksityisviestinä Facebookissa siitä, että olen jakanut bujoiluintoa niin ahkerasti. Hän on saanut innostuksen bujoiluun yksityiselämän ja erään vetämänsä ryhmän puolella. Myös ryhmässä oli otettu teemaksi bujoilu. Tämä kaveri siis koki saaneensa apua kaaoksen hallintaan ihan konkreettisesti. Olin jopa hieman ihmeissäni: onko tästä blogista ollut oikeasti jotain apua jollekin? Miten minä, itsekin vajavainen ihminen, olen voinut onnistua inspiroimaan muita?

Miten minä, itsekin vajavainen ihminen, olen voinut onnistua inspiroimaan muita?

Toinen ystävä laittoi eräänä päivänä viestiä hyvin monen vuoden kommunikointitauon jälkeen. Keskustelimme pitkään viesteillen, ja hän kirjoitti lukeneensa aktiivisesti blogiani – ja saaneensa siitä itselleenkin eväitä elämänhallintaan.  Pyysin myös itsekin kommentteja ja mielipiteitä blogistani parilta kaverilta, sillä tottahan positiivinen palaute nostaa itsetuntoa, ja postausehdotukset sekä bloggausvinkit taas auttavat parantamaan blogia hyvästä parhaaksi. 😉 Sain kysymykseeni seuraavanlaisen vastauksen:

 Sulla on kiva tyyli kirjoittaa ja aktivoida muita mukaan!

Mutta ilman sun bujoilua oisin vaan ahdistuneena miettinyt, että sikana tekemistä ja pitäis tehdä, mutta en osais aloittaa mistään, kun homma tuntuis liian suurelta, paljolta ja isolta ja epämääräiseltä möykyltä.

Olen aidon kiitollinen ja liikuttunut siitä, että olen voinut olla jo nyt avuksi omaan verkostooni kuuluville ihmisille, niin läheisille ystäville kuin tuttaville. Jos minulle olisi annettu tällaista palautetta vaikkapa pari vuotta sitten, olisin nolostunut ja alkanut vähätellä itseäni. Sen sijaan tällä hetkellä koen, että olen voinut ihan aidosti olla avuksi. Olo tuntuu nyt kiitolliselta, siunatulta ja onnelliselta tutun kappaleen sanoja mukaillen.  Tästä on hyvä jatkaa kiitollisin mielin, katse tulevaisuuteen ja unelmien toteuttamiseen suunnattuna. Alla oleva kuva antaa osviittaa siitä, millaisista asioista bloggaan tulevaisuudessa. Seuraavalla kerralla on kuitenkin vuorossa työ- ja opintojuttua – postaus, jonka piti alun perin ilmestyä elämänhallintaopastekstin jälkeen.

sdr

Koska blogi on jatkuvasti elävä ja muokkautuva, päätin kuitenkin nyt kirjoittaa tämän tekstin ennen seuraavaa luvattua aihetta. Lisäksi saamani palautteen perusteella tulen lisäämään tänne toivepostauskategorian. Minulle saa siis laittaa aihe-ehdotuksia ja toivepostausideoita joko Facebook-sivulla, tämän blogin kommenttiosiossa tai sähköpostitse: anna@kaaoksenhallinta.com. Instagram-tili blogille on suunnitelmissa.

Kiitos teille, ihanille lukijoille, mukana olemisesta tähän saakka. Toivon, että pysytte mukana jatkossakin bujoilu- ja elämänhallintamatkalla, joka ei lopu koskaan, mutta on sitäkin antoisampi.

 

 

2 thoughts on “Palautelaatikkona oloa”

  1. Heipä hei! Juuri löysin blogiisi Instagramista ja alustavan silmäilyn perusteella viihdyn. Tunnistettava aitous on minulle niitä suurimpia juttuja, jotka sujuvan kirjoitustyylin ohella saavat jäämään. Iloa ja intoa edelleen!

    Like

    1. Kiitos palautteesta, tarkoitus on todellakin jatkaa, koska bujoilu- ja elämänhallintateemat ovat ehtymättömiä lähteitä. Feikata en tahdo, ja on ilo kuulla, että olen siinä onnistunut. Kiva kun jäät lukemaan!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s