Arvonta, BuJo, Elämänhallinta, Haaste, Self care

Bujoilu ON prosessi + ARVONTA

Olen aina vihannut kuluneita kliseitä.

Erityisesti olen vihannut niitä silloin, kun itselläni on mennyt huonosti, ja joku hyvää tarkoittava, mutta pahaa aavistamaton kanssaihminen on tullut lohduttamaan menetysten keskellä kuluneiden kliseiden voimin. “Voi kuule, paistaa se aurinko risukasaankin”, ja mitä näitä nyt on. Bujoilun suhteen kuluneista kliseistä ainakin yksi kuitenkin on pitänyt paikkansa, nimittäin:

Kolmas kerta toden sanoo. 

22728921_10155308324828192_5662024239460489811_n

Saanko esitellä, ikioma, uusi Nuuna! Tein tilauksen Sandy Talarmon Vihkokaupasta, ja toimitus oli nopea: kaksi arkipäivää. Uusi Nuuna sopii minulle kuin nenä päähän – se on iso, ja teksti kannessa houkuttelee tekemään muistiinpanoja. “Been there, done that”. Tällä elämänkokemuksella ryyditettynä tämä sopii motokseni paremmin kuin hyvin. Postista kotiin päästyäni miltei revin Nuunan paketista, ja pakkohan niitä upouusia sivuja ja kansia oli vähän nuuskutellakin.

Postista kotiin päästyäni miltei revin Nuunan paketista, ja pakkohan niitä upouusia sivuja ja kansia oli vähän nuuskutellakin.

Olen aikaisemmin, Miia Pölläsen Bujoilun voima -teoksesta kirjoittaessani, pohtinut sitä, kuinka bujoilu on minulle prosessi ja matka. Tämä on pitänyt paikkansa hyvin pitkälle, sillä ilman kahden bujon aloitusta ja monien eri juttujen kokeilua olisin tuskin ollut tyytyväinen kolmanteenkaan yritykseen. Nyt päätin joka tapauksessa aloittaa bujoilun R. Carrollin metodeilla, eli tein kaiken avaimista ja indexeistä lähtien ensin, ja vasta sen jälkeen aloin lisäillä sisältöä sivunumeroittain.

 

Uudessa Nuunassa on oikeasti tilaa tehdä vaikka millaisia aukeamia! Ensimmäiselle sivulle tein avainlistan, jota käytän aina, jos jokin merkintä tuppaa unohtumaan. Toisessa kuvassa näkyy vuosiloki, eli kuukaudet ja tapahtumat, joita kussakin kuussa tulee olemaan. Tätä aion pitää minimalistisena, ja merkata siihen vain menot, jotka ovat tärkeitä ja pakollisia. Viimeisessä kuvassa näkyy palanen viikkoaukeamasta – tämän muoto ja tyyli vaihtelevat, kunnes löydän joko vakiintuneen ratkaisun. Voi tosin olla, että tämä prosessi tulee olemaan luovuuden kaivelua ja eri tyyleillä ilottelua jatkossakin. Tällä hetkellä Bujo-prosessi on kestänyt noin kuukauden verran, enkä vaihtaisi päivääkään pois. Olen jopa oppinut olemaan ylpeä siitä, millaiseksi oma journal on muodostumassa.

Tällä hetkellä Bujo-prosessi on kestänyt noin kuukauden verran, enkä vaihtaisi päivääkään pois. Olen jopa oppinut olemaan ylpeä siitä, millaiseksi oma journal on muodostumassa.

Miksi sitten juuri Nuuna, miksei vaikkapa Lettu?

Nuuna on sopivan kokoinen työpöytäbujoiluun, ja siihen saa merkattua kerralla useampiakin menoja. Lisäksi kannen teksti haastaa tarttumaan muistikirjaan ja suorastaan houkuttelee täyttämään sitä mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. Lettu on väriltään kaunis ja kooltaan kompakti, mutta ohuiden sivujen ja muutenkin kauniin virtaviivaisuuden vuoksi en vain uskalla siihen tarttua. Nyt pohdinkin, millaiseen käyttöön ja missä vaiheessa tuon Letun otan – olisiko se työbujo, kevyempi bujo, opintobujo…?

Aion joka tapauksessa testata Letunkin, sillä yksi missio on kokeilla erilaisia dot grid -muistikirjoja ja arvioida, millaiseen käyttöön ne sopivat parhaiten. Nyt on siis vuorossa Nuuna, ja seuraavaksi lie Lettu. Victoria’s Journal on ihan kivaksi todettu, mutta ehkä liian pieni minulle – käsialani tuppaa olemaan aika hallitsematonta toisinaan, ja lisäksi pistekoon vuoksi asioiden mahduttaminen samalle sivulle on haasteellista. Nyt parin yrityksen ja kolmannen bujon aikana olen todellakin huomannut, kuinka mahtava prosessi bujoilu on!

Nyt parin yrityksen ja kolmannen bujon aikana olen todellakin huomannut, kuinka mahtava prosessi bujoilu on!

22861606_10155316074228192_3075404885449852106_o

Koska bujoilu on prosessi, ja sitä elämäkin on parhaimmillaan, marraskuun teemaksi valikoitui kuin itsestään mielenterveysteemainen kuukausi, ja se näkyy omassa Bullet Journalissa isolla kädellä. Yllä oleva kuva aukeamasta on 30 päivän haaste itsensä rakastamiseen, ja olen tehnyt jokaiselle päivälle yhden tehtävän, joka on suoritettava. Mitä kaikkea muuta marraskuu tuleekaan sisältämään? Siitä kirjoittelen lisää seuraavissa postauksissa, joten suosittelen pysymään mukana.

Ennen seuraavaa postausta haastankin teidät pohtimaan seuraavia asioita:

  • Olenko liian ankara itselleni?
  • Miten voisin tänään kehua itseäni?
  • Milloin olen viimeksi käynyt treffeillä itseni kanssa?
  • Kuinka voisin panostaa enemmän omaan hyvinvointiini?

Lisäksi nyt on käynnissä ARVONTA!

22904978_1983536675259705_8604093278008837381_o

Kerro täällä tai blogin Facebook-sivun arvontapostauksessa, miten suojaudut marrasmasennukselta, ja voit voittaa esitäytetyn Bujon itsellesi. Facebook ei ole mukana arvonnassa, vaan arvonta on yksityishenkilön (eli minun) järjestämä – silkasta bujoilun ja kirjoittamisen ilosta sekä bujoilun ja muunkin hitaamman elämän toisille jakamisen riemusta.

15 thoughts on “Bujoilu ON prosessi + ARVONTA”

  1. Arvonta on suoritettu, ja voittaja on FB:n puolelta Sonja Minna. Suosittelen seuraamaan siis sielläkin tätä blogia. 🙂

    Kiitos osallistumisesta, toivotan onnea seuraaviin arvontoihin. 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s