Arkiaikuistelu, BuJo, Elämänhallinta, Läheisen BuJo

Bujoilu on miesten(kin) hommaa

Tosimieshän ei lankea muka naismaisiin hömpötyksiin, eikö niin?

Ja minä en varmastikaan ole ainoa, joka on kuvitellut BuJon keksijän Ryder Carrollin olevan nainen?

Mitä tehdä, kun puolisolla on ajanhallinta hukassa, eikä se muista välttämättä edes työvuorojaan kunnolla? Entä mitä tehdä silloin kun tuntuu, että taloudessa eletään eri aika-avaruusulottuvuuksissa?

Entä mitä tehdä silloin kun tuntuu, että taloudessa eletään eri aika-avaruusulottuvuuksissa?

Olen havainnut parisuhteessa ollessani sellaisen seikan, että miehen pitää keksiä joko omanaan jo aiemmin esitetty idea, tai sitten tämän pitää saada esille tuotu idea lahjaksi. Joskus minusta ja puolisostani on tuntunut jopa siltä, että avomies hukkaisi jopa itsensä, jos se vain olisi mahdollista. Päivämäärät ja kellonajat eivät pysy mielessä, to do -listat on levitelty eri kirjekuorten nurkkauksiin ja suttupapereille, jotka katoavat mystisesti papereiden mustaan aukkoon. Tehtyjä muistiinpanoja ei löydy mistään, vuorolistoja olemme etsineet kissojen ja koirien koiran kanssa pitkin asuntoa, ja parhaatkin ideat tuppaavat unohtumaan. Sovituista menoista muistutan minä.

Niinpä Oulussa männäviikonloppuna vieraillessamme otin puolison mukaan Maja Shopiin, josta olin kuullut myös bujoilujuttuja saatavan. Mukaan tarttui alla olevassa kuvassa näkyvät ostokset.

22549040_10155285522688192_4156561470477070637_o

Alimpana kuvassa on Putingin pistesivuinen, valmiiksi sivunumeroitu muistikirja, jota ajattelin ensin joko itselleni, tai sitten jollekin toiselle “ihan muuten vaan” -lahjaksi. Eilen ankean maanantain kunniaksi sain kuitenkin omasta mielestä varsin hienon idean. “Teenpä nyt miekkoselle ikioman BuJon”, ajattelin. Ja niinhän minä tyttö sitten tein! Tällä kertaa tein kaiken oppikirjan mukaisesti, eli lisäsin sisällysluettelon, vuosinäkymän, to do -listat, työvuoromuistutukset ja viikkonäkymät miekkosen ikiomaan BuJoon. Rakkaan puolison herättyä päiväunilta ojensin tälle jo vähän aloitetun BuJon kovasti  jännittäen – mitä jos se nauraisi päin naamaa? Ei nauranut, päin vastoin, puoliso oli kiitollinen ja iloinen.

Rakkaan puolison herättyä päiväunilta ojensin tälle jo vähän aloitetun BuJon kovasti  jännittäen – mitä jos se nauraisi päin naamaa? Ei nauranut, päin vastoin, puoliso oli kiitollinen ja iloinen.

Aloitin Indexistä ja vuosinäkymästä, sekä totta kai käytetyimmistä bulleteista eli merkeistä, joita käytetään ns. rapid loggingin tärkeänä osana. Index eli sisällysluettelo tekee jatkuvasti muokkautuvasta journalista helposti selattavan, kun koko muistikirjaa ei tarvitse plärätä edestakaisin aiempia merkintöjä löytääkseen. Itsehän olin tyhmä, enkä ottanut aluksi käyttöön sisällysluetteloa tai bulletien selityksiä. Onneksi asian voi aina korjata – siitä lisää seuraavassa postauksessa!

No niin, mies siis joka tapauksessa sai oman BuJonsa esitäytettynä, ja aikansa sitä selailtuaan ja ihmeteltyään totesi: “No tää oli kyllä mulle hyvä, kun tuo muisti on mitä on”.  Kannen tuo karvaisempi puolisko tuunasi myös maskuliinisemmaksi, ja muutenkin hänen BuJostaan tulee hyvin pelkistetty. Se on aivan hyvä, sillä pääasia kuitenkin on se, että kaikki oleelliset menot, muistiinpanot, ajatukset, ideat, eräpäivät, deadlinet ja muu vastaava data löytyvät yksien kansien välistä.

…pääasia kuitenkin on se, että kaikki oleelliset menot, muistiinpanot, ajatukset, ideat, eräpäivät, deadlinet ja muu vastaava data löytyvät yksien kansien välistä.

Tämä talous on siis tyytyväinen BuJoihinsa, ja nyt pohdin, mahtaisiko oma isä tai muut perheenjäsenet pitää tällaisesta lahjasta. Itse en tietenkään kirjoja sido tai tee alusta asti, mutta silti käsin tehty lahja on aina hieno asia. Saapa nähdä, olemmeko jossain vaiheessa saman pöydän ääressä tuunaamassa BuJojamme – ja saapa nähdä, lähteekö villitys käyntiin asuttamassani osassa Suomea.

Seuraava postaus onkin taas omista virheistä oppimista ja sitä, miten niitä voi korjata. Virheistähän ei tarvitse hätääntyä, sillä ne on tehty korjattaviksi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s