Vieraskynä

VIERASKYNÄ: T, nainen, +30-v.

On aika ensimmäiselle vieraskynän kirjoitukselle. Kiitos T, kun jaoit kanssani ajatuksesi bujoilusta. Vieraskynän ajatuksena on jatkossa jakaa BuJo-kokemuksia eri elämäntilanteissa olevilta ihmisiltä, sillä silloin BuJotkin ovat persoonallisia. T luottaa omassa BuJossaan käytännöllisyyteen hifistelyä enemmän, ja se on aivan sallittua, jopa suotavaa! Annetaan siis T:lle nyt tilaa kertoa oma tarinansa.

6.10.2017

Bullet journal on minulle aivan tuore juttu, kuulin ja näin tästä ensi kertaa alle viikko sitten. Kiitos Anna silmieni avaamisesta, tällaista muistivihkon, päiväkirjan ja kalenterin yhdistelmää olen etsinyt, mutten älynnyt, että sellaisen voisin hyvin tehdä itse. Bullet journalin kanssa teen vasta tuttavuutta, ja lempinimi bujo kuulostaa minusta joltain itämaiselta kamppailulajilta enkä osaa sitä siten käyttää. Ehkä tässä vielä päästään samaa tahtia puhumaan bujoilusta kun muistivihkoni sivut täyttyvät muistilistoista, mind mapeista, selvittämättömistä kysymyksistä ja viikkosuunnitelmista.

Välineurheilusta ei voitane Bullet Journalin suhteen puhua minun tapauksessani, koska ensimmäiset sivuni on täyttyneet kuulakärkikyniä ja viivotinta käyttäen. Yhtään tarraa, tussia, washiteippiä tai glitteriä ei bullet journalissani toistaiseksi ole, ja itse bujonikin on Prismasta mukaan tarttunut kierrekantinen muistikirja. Näin ollen harrastuksen aloittaminen on kustantanut minulle tähän mennessä alle 10 euroa.

Mutta mikä sitten saa minut suhtautumaan bullet journaliin niin intohimoisesti, että kirjoitan journalin lisäksi siitä jo blogiinkin? Olen luonteeltani herkästi stressaantuvaa sorttia, saatan menettää yöuneni miettiessäni, mitä minä olen unohtanut tai mitä ensi viikon perjantaina olikaan töissä suunniteltu. Toisaalta innostun myös helposti ja saatan lomareissua varten tehdä listoja pakattavista matkatavaroista ja käytävistä kohteista. Joskus kirjaan ylös kaikki sillä hetkellä stressiä aiheuttavat keskeneräiset asiat ja joskus haaveilen, mitä tekisin jos voittaisin lotossa. Bullet journal antaa tilaa kaikelle tälle. Ajatukseni tuntuvat olevan jo muutaman päivän käytön jälkeen kirkkaampia, stressitaso on laskenut, olen saanut aikaiseksi enemmän ja deadlinet eri työhommissakaan ei tunnu tulevan niin äkkiä eteen. Perheen menot, harrastukset ja työhommien tärkeimmät pysyvät kätevästi samoissa kansissa. Keskeneräisten asioiden listaa on paljon selkeämpi aikatauluttaa ja tyhjentää, kun se on paperilla ranskalaisilla viivoilla eikä aamuyön pimeiden tuntien hikipisaroina tyynyliinassa.

Kiitos Anna, Hallittu Kaaos ja kiitos Bullet journal – yhteisö Facebookissa, teidän alkuunpanemana innostuksena elämäni on ainakin tällä viikolla tuntunut huomattavasti selkeämmältä 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s